Suklaapiirakka
Rapea piirakkapohja ja sen mehevä suklaatäyte on täydellinen päätös onnistuneelle aterialle. Kupillinen vahvaa kahvia on varma valinta piirakan kumppaniksi.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 palaa
- 125 g voita
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- 3 rkl sokeria
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl siirappia
- 2 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
- hedelmiä
Valmistusohje
1. Piirakkapohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri ja vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Aseta vuoan reunoille alumiinifolion suikale ja pistele pohja haarukalla. Nosta vuoka noin 15 minuutiksi kylmään ennen esipaistamista. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia, poista foliosuikale ja anna pohjan jäähtyä. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.
2. Täyte: Hienonna suklaa karkeaksi rouheeksi. Vatkaa munat ja sokeri ja lisää joukkoon siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi seokseksi ja lisää joukkoon suklaa. Kaada täyte piirakkapohjalle ja paista 40-45 minuuttia. Tarjoa lisänä kevyesti vatkattua kermaa ja viipaloituja hedelmiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan