Suklaaohukaiset sitruunakreemillä

Valmista erilainen ohukaistorttu suklaalta maistuvilla letuilla. Kermavaahto pehmentää sitruunan makua.

Neljälle-viidelle

  • 3 ¾ dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl kaakaojauhetta
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 5 dl vettä
  • 4 munankeltuaista
  • 3 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 4 munanvalkuaista

Täyte

  • 1 pkt sitruunavaahtoa
  • halutessasi, kermaa

Valmistusohje

1. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja viimeiseksi vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa sitruunavaahto pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kermavaahto, jos pakkauksessa niin lukee, ja laita vaahto kylmään.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne ohukaistaikinaan.

5. Paista pieniä, ohuita lettuja, älä pidä liettä liian kuumalla. Anna ohukaisten jäähtyä.

6. Sekoita vaahtoa lusikalla ennen kuin se jähmettyy täysin, niin että sitä voi levittää. Lado ohukaisia ja vaahtoa tortuksi.

7. Sihtaa päälle tomusokeria, koristele halutessasi suklaarouheella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!