Suklaaohukaiset sitruunakreemillä
Valmista erilainen ohukaistorttu suklaalta maistuvilla letuilla. Kermavaahto pehmentää sitruunan makua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle-viidelle
- 3 ¾ dl vehnäjauhoja
- 5 rkl kaakaojauhetta
- ½ tl leivinjauhetta
- 5 dl vettä
- 4 munankeltuaista
- 3 rkl kidesokeria
- ½ tl suolaa
- 4 munanvalkuaista
Täyte
- 1 pkt sitruunavaahtoa
- halutessasi, kermaa
Valmistusohje
1. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja viimeiseksi vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Anna taikinan turvota n. 20 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa sitruunavaahto pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kermavaahto, jos pakkauksessa niin lukee, ja laita vaahto kylmään.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele ne ohukaistaikinaan.
5. Paista pieniä, ohuita lettuja, älä pidä liettä liian kuumalla. Anna ohukaisten jäähtyä.
6. Sekoita vaahtoa lusikalla ennen kuin se jähmettyy täysin, niin että sitä voi levittää. Lado ohukaisia ja vaahtoa tortuksi.
7. Sihtaa päälle tomusokeria, koristele halutessasi suklaarouheella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan