Suklaamoussea ja tyrnikeittoa
Suklaamoussea viikonlopun herkutteluun! Loihdi tummasta suklaasta ja tyrnistä suussa sulava jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Suklaavaahto
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 4 rkl sokeria
- 3 dl vaahdotettua kuohukermaa
Tyrnikeitto
- 1 l tyrnimehua
- 200 g sokeria
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta sokeri ja 2 dl kuohukermaa. Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle. Anna seoksen seistä 1 minuutin ajan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kermavaahto varovasti nostellen joukkoon. Anna suklaavaahdon hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Mittaa tyrnikeiton ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile suklaavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan