Suklaamoussea ja tyrnikeittoa

Suklaamoussea viikonlopun herkutteluun! Loihdi tummasta suklaasta ja tyrnistä suussa sulava jälkiruoka.

Suklaavaahto

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 rkl sokeria
  • 3 dl vaahdotettua kuohukermaa

Tyrnikeitto

  • 1 l tyrnimehua
  • 200 g sokeria
  • 1 vaniljatanko

Valmistusohje

Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta sokeri ja 2 dl kuohukermaa. Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle. Anna seoksen seistä 1 minuutin ajan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kermavaahto varovasti nostellen joukkoon. Anna suklaavaahdon hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

Mittaa tyrnikeiton ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile suklaavaahdon kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja