Suklaamoussea ja tyrnikeittoa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5675764/landscape16_9/1600/900/d324f5d5198b7e593db84c10b5bf39c5/bn/988974-5726.jpg)
Suklaamoussea viikonlopun herkutteluun! Loihdi tummasta suklaasta ja tyrnistä suussa sulava jälkiruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Suklaavaahto
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 4 rkl sokeria
- 3 dl vaahdotettua kuohukermaa
Tyrnikeitto
- 1 l tyrnimehua
- 200 g sokeria
- 1 vaniljatanko
Valmistusohje
Rouhi suklaa kulhoon. Kiehauta sokeri ja 2 dl kuohukermaa. Kaada kuuma kerma rouhitun suklaan päälle. Anna seoksen seistä 1 minuutin ajan ja sekoita seos tasaiseksi. Anna suklaa-kermaseoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää kermavaahto varovasti nostellen joukkoon. Anna suklaavaahdon hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
Mittaa tyrnikeiton ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Jäähdytä. Tarjoile suklaavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka