Suklaamousse on täyttävä jälkiruoka, jota voit maustaa monin eri tavoin. Voit maustaa seosta likööri- tai konjakkitilkalla, appelsiininmehulla tai –kuoriraasteella tai sekoittaa joukkoon vaikkapa silputtuja cocktailkirsikoita. Täyteläinen suklaamousse on riittoisaa. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Suklaamousse, 4-8 annosta
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½-3/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g tummaa suklaata
- (125 g/ 75 g cocktailkirsikoita)
Valmistusohje
TEE NÄIN:
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää sulatettu suklaa vaahdon joukkoon ja tarkista maku.
Hienonna halutessasi joukkoon valutettuja cocktailkirsikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.