Suklaamousse
Suklaamousse on täyttävä jälkiruoka, jota voit maustaa monin eri tavoin. Voit maustaa seosta likööri- tai konjakkitilkalla, appelsiininmehulla tai –kuoriraasteella tai sekoittaa joukkoon vaikkapa silputtuja cocktailkirsikoita. Täyteläinen suklaamousse on riittoisaa. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
Suklaamousse, 4-8 annosta
- 2 dl vispikermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½-3/4 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 200 g tummaa suklaata
- (125 g/ 75 g cocktailkirsikoita)
Valmistusohje
TEE NÄIN:
Vaahdota vispikerma.
Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää sulatettu suklaa vaahdon joukkoon ja tarkista maku.
Hienonna halutessasi joukkoon valutettuja cocktailkirsikoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti