Suklaaleivokset
Herkulliset kahvinmakuiset suklaaleivokset sopivat hyvin päivällisen jälkeen kahvikupillisen seuraksi.
Kahdelletoista
- 100 g voita
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 ½ rkl kahvijauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl kahvijauhetta
- 2 tl kaakaojauhetta
- 1-2 tl vettä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen munat, sokeri, kahvijauhe ja vaniljasokeri. Lisää 2 dl vehnäjauhoja, sekoita.
2. Ota n. 1 desilitra taikinaa sivuun, lisää siihen kaakaojauhe. Kaada kaakaotaikina voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle. Levitä mokkataikina sen päälle. Paista uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Sekoita tomusokeri, kahvijauhe ja vesi kuorrutukseksi. Lusikoi kuorrutusta kakulle, leikkaa se ruuduiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan