Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaaleivokset ananaskirsikoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat tehdä täydellisen kakkupohjan, seuraa tätä reseptiä. Se vaatii hieman näpertelyä, mutta lopputulos on todella hieno.

Ainekset

  • 24 leivokseen

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • ¾ dl perunajauhoja
  • 1 ¼ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 75 g voita

Vaniljakreemi

  • 5 dl maitoa
  • 1 vaniljatanko
  • 6-8 munankeltuaista
  • ¾ dl kidesokeria
  • ¾ dl maizenaa
  • 50 g voita

Suklaakreemi

  • 125 g voita
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 munankeltuainen

Koristeluun

  • 200 g tummaa suklaata
  • 24 ananaskirsikkaa

Tarvitset myös

  • pienen uunipannun, n. 25X20 cm

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipannu leivinpaperilla. Kaada munat ja sokeri pyöreäpohjaiseen kulhoon ja kuumenna vesihauteessa n. 60 asteeseen. Laita kulho monitoimikoneeseen ja vatkaa kunnes seos on kylmää. Sulata voi. Sihtaa jauhot ja leivinjauhe ja kääntele mukaan taikinaan. Lisää myös voisula. Kaada taikina uunipannuun ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Kumoa kakkupohja leivinpaperille ja penslaa paperi, jolla pohja paistettiin, kylmällä vedellä. Vedä paperi irti ja anna kakkupohjan jäähtyä, mielellään ritilällä.

2. Vaniljakreemi: Kuumenna maito ja vaniljatanko. Vatkaa kevyesti keltuainen, kidesokeri ja maizena ja kääntele seos kuumaan vaniljamaitoon. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen ja anna poreilla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää voi, sekoita ja paseeraa kreemi siivilän läpi. Anna jäähtyä.

3. Suklaakreemi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Sihtaa mukaan tomusokeri ja kaakao ja muussaa ne kreemiksi haarukalla. Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita.

4. Leivokset: Jaa kakkupohja neljään osaan. Laita alin osa voipaperille pellille, levitä päälle vaniljakreemiä. Laita päälle seuraava osa ja levitä senkin päälle vaniljakreemiä. Laita päälle kolmas pohja, levitä päälle suklaakreemiä. Laita päälle viimeinen kakkupohjaosa. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä ohut kerros suklaata kakun päälle. Kasta ananaskirsikat loppuun suklaaseen ja laita ne jähmettymään öljytylle lautaselle. Leikkaa leivokset terävällä veitsellä ennen kuin suklaa on täysin jähmettynyt. Laita leivokset ja ananaskirsikat kylmään kunnes ne ovat täysin jähmettyneet. Sulata vielä hieman tummaa suklaata ja käytä sitä ”liimana”, kun kiinnität ananaskirsikat leivoksiin.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Kääretorttu-Charlotte, Paulan reseptiKoko Suomi leipoo: Hunajainen puolukkapallo, OonaKoko Suomi leipoo: Annin La vie en rose – yllätyskakkuKoko Suomi leipoo: Karpalomoussella täytetty taatelikakkuAnnin Kindertäytekakku
SuklaaleivoksetJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla