Suklaakuorrutettu suklaatorttu
Tämä on erittäin helposti valmistuva, mutta klassinen suklaatorttu. Tumma suklaa antaa sille luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kermavaahto on hyvä lisuke.
12 palaan
- 150 g tummaa suklaata
- 150 g voita
- 2 dl sokeria
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl jauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Kuorrute
- 100 g tummaa suklaata
- 1 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää yksi muna kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan jäähtynyt suklaa.
2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuin levität päälle kuorrutuksen.
3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Levitä kuorrutus kakulle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan