Suklaakuorrutettu suklaatorttu

Tämä on erittäin helposti valmistuva, mutta klassinen suklaatorttu. Tumma suklaa antaa sille luonnetta. Tarjoile jälkiruokana tai kahvin kera. Kermavaahto on hyvä lisuke.

12 palaan

  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl jauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kuorrute

  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Sekoita voi ja sokeri ilmavaksi. Lisää yksi muna kerrallaan. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita viimeiseksi mukaan jäähtynyt suklaa.

2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 35 minuuttia. Anna tortun jäähtyä täysin ennen kuin levität päälle kuorrutuksen.

3. Kuorrutus: Sulata suklaa, anna jäähtyä hieman. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Levitä kuorrutus kakulle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!