Nämä pienet herkkupalat muistuttavat hieman suklaatryffeleitä. Vaihtelua konvehteihin saa maustamalla niitä esimerkiksi viinalla, liköörillä tai vaikkapa ripauksella chiliä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
1 annokseen
- 300 g tummaa kilosuklaata
- 1 ½ dl kuohukermaa
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- kaakaojauhetta
Valmistusohje
1. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä tai kulhossa mikrossa. Lisää appelsiininkuori. Anna jäähtyä.
2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan suklaaseen.
3. Pursota suklaamassaa tai asettele lusikoilla nokareita leivinpaperille tai pieniin vuokiin. Sihtaa päälle kaakaojauhetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.