Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakohokas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

David kertoo rakastavansa suklaata, mutta paljastaa myös, ettei oikein osaa tehdä jälkiruokia, koska ei ole mittamiehiä.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

8 hengelle

  • 250g tummaa suklaata
  • 90g sokeria
  • 90g vehnäjauhoja
  • 1/2 kuppia maitoa
  • 5 munaa, keltuaiset erikseen
  • 30g suolatonta voita

Valmistusohje

Tämä resepti on Davidin ystävän Rafaelin. Sen samettinen maku vie kielen mennessään.

- Sulata suklaa vesihauteessa.

- Sekoita munanvalkuaiset ja puolet sokerista kunnes seoksesta tulee kuohkea. Lisää jäljelle jäänyt sokeri keltuaisten joukkoon ja vispaa hyvin.

- Ota suklaa lämmöstä. Anna jäähtyä muutama minuutti. Yhdistä suklaa ja kylmä maito ja alenna lämpötilaa entisestään.

- Lisää vaahto hiljalleen suklaaseokseen sillä aikaan kun vispaat. Käännä vispattuja valkuaisia kunnes koostumus on yhtenäinen ja pehmeä.

- Voitele 8 leivontavuokaa ja kaada suklaaseos. Anna jäähtyä jääkaapissa noin kaksi tuntia. Paista esilämmitetyssä uunissa 360 asteessa kahdeksan minuutti. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

SuklaafondantKlassinen suklaatorttuFudgeVoipohjainen jääsuklaaSuklaafudgeTalon suklaatorttu
SuklaaleivoksetKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaaleivokset
  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 17.04.202011:05
    Hellapoliisi

    Miljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelposti

  • 11.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Salmiakkista: Lauran Salmiakkimuiskut

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Sitruunaiset suklaapalat

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaaleivokset ananaskirsikoilla