Suklaakinuskipiirakka
Tätä suussa sulavaa herkkupiirakkaa rakastaa ikään katsomatta aivan jokainen. Tarjoa se kylmänä kermavaahdon kera. Tehosekoitin on oiva apu piirakkataikinan valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 2 dl vehnäjauhoja
- 125 g jääkaappikylmää margariinia
- 2 rkl sokeria
- 4 dl erilaisia pähkinöitä
- 150 g tummaa suklaata
- 2 munaa
- 1½ dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Mittaa jauhot tehosekoittimeen. Leikkaa margariini paloiksi. Lisää margariinipalat ja sokeri tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina irtopohjavuokaan (halkaisija noin 25 cm). Pistele pohja haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Esipaista piirakkapohjaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Rouhi pähkinät ja ripottele ne piirakkapohjalle. Sulata suklaa kuuman vesikattilan yllä kulhossa tai mikroaaltouunissa. Vatkaa munat, fariinisokeri ja siirappi. Lisää suklaa. Kaada seos piirakkapohjalle ripoteltujen pähkinöiden päälle.
3. Paista piirakkaa uunin alatasolla 40-45 minuuttia. Tarjoa kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!