Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakakku vaniljavoikreemillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaa ja vanilja sopivat täydellisesti yhteen. Tarjoile tämä herkullinen kakku kahvin kera tai jälkiruokana.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 kakkuun, 12 palaan

  • 2 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 50 g voita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Voikreemi

  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 175 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munia ja sokeria 5 minuuttia sähkövatkaimella, monitoimikoneessa tai käsin. Sulata voi. Lisää maito tai vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää nesteeseen. Lisää kaakao, sekoita valmiiksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia.

2. Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Poimi vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin nesteeseen.

Vatkaa voimakkaasti ja anna seoksen kypsyä, mutta ei kiehua, kunnes se on paksuuntunut. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Kun seos on paksua, anna sen jäähtyä hieman. Lisää sitten kylmä voi vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä kokonaan ja jähmettyä jääkaapissa.

3. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, sen ei tule olla keskeltä tahmea. Anna valmiin kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten, anna jäähtyä täysin. Levitä kylmä voikreemi kylmän kakun päälle.

Lisää aiheesta:

Suklaa-espressokakku, gluteenitonTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaPähkinäinen mustikkatorttuBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaSuklaakakku itsetehdyn vaniljajäätelön keraSuklaa-vadelmauni
SuklaakakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku