Suklaakakku vaniljavoikreemillä

Suklaa ja vanilja sopivat täydellisesti yhteen. Tarjoile tämä herkullinen kakku kahvin kera tai jälkiruokana.

1 kakkuun, 12 palaan

  • 2 dl sokeria
  • 2 isoa kananmunaa
  • 50 g voita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Voikreemi

  • 5 munankeltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 175 g voita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munia ja sokeria 5 minuuttia sähkövatkaimella, monitoimikoneessa tai käsin. Sulata voi. Lisää maito tai vesi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää nesteeseen. Lisää kaakao, sekoita valmiiksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 25-30 minuuttia.

2. Sekoita keltuaiset, kerma ja sokeri kattilassa. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi samalla sekoittaen. Poimi vaniljatanko kattilasta ja raaputa siemenet takaisin nesteeseen.

Vatkaa voimakkaasti ja anna seoksen kypsyä, mutta ei kiehua, kunnes se on paksuuntunut. Vatkaa voimakkaasti koko ajan. Kun seos on paksua, anna sen jäähtyä hieman. Lisää sitten kylmä voi vähän kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Anna jäähtyä kokonaan ja jähmettyä jääkaapissa.

3. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, sen ei tule olla keskeltä tahmea. Anna valmiin kakun jäähtyä hieman ja kumoa se sitten, anna jäähtyä täysin. Levitä kylmä voikreemi kylmän kakun päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.