Suklaakakku ja raparperihilloke

Klassinen suklaakakku kruunaa onnistuneen aterian. Raparperihilloke tekee kakusta erityisen juhlavan. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

10 palaa

  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g suolatonta voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 1 appelsiini

Raparperihilloke

  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 appelsiini
  • 3 tähtianista
  • 5 raparperinvartta, noin 500 g

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Suklaakakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Paloittele suklaa, voi ja tomusokeri kulhossa kuumassa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon munat. Pese appelsiini hyvin. Raasta uloin kuorikerros ja purista mehu. Lisää mehu ja raastettu kuori taikinaan. Sekoita ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 18-20 minuuttia.

2. Raparperihilloke: Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin uloin kuorikerros ja purista maku. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja tähtianis. Kuori raparperi ja leikkaa siitä pitkiä paloja. Keitä palat sokeriliemessä

hieman pehmeiksi. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoile hilloke ja kermavaahto suklaakakun kera.

Parhaat ruokaohjelmat