Suklaakakku ja raparperihilloke
Klassinen suklaakakku kruunaa onnistuneen aterian. Raparperihilloke tekee kakusta erityisen juhlavan. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaa
- 250 g tummaa suklaata
- 250 g suolatonta voita
- 4 dl tomusokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 4 munaa
- 1 appelsiini
Raparperihilloke
- 3 dl sokeria
- 1½ dl vettä
- 1 appelsiini
- 3 tähtianista
- 5 raparperinvartta, noin 500 g
Lisäksi
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Suklaakakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Paloittele suklaa, voi ja tomusokeri kulhossa kuumassa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon munat. Pese appelsiini hyvin. Raasta uloin kuorikerros ja purista mehu. Lisää mehu ja raastettu kuori taikinaan. Sekoita ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 18-20 minuuttia.
2. Raparperihilloke: Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin uloin kuorikerros ja purista maku. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja tähtianis. Kuori raparperi ja leikkaa siitä pitkiä paloja. Keitä palat sokeriliemessä
hieman pehmeiksi. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoile hilloke ja kermavaahto suklaakakun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti