Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakakku ja raparperihilloke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassinen suklaakakku kruunaa onnistuneen aterian. Raparperihilloke tekee kakusta erityisen juhlavan. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

10 palaa

  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g suolatonta voita
  • 4 dl tomusokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 4 munaa
  • 1 appelsiini

Raparperihilloke

  • 3 dl sokeria
  • 1½ dl vettä
  • 1 appelsiini
  • 3 tähtianista
  • 5 raparperinvartta, noin 500 g

Lisäksi

  • kermavaahtoa

Valmistusohje

1. Suklaakakku: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka. Paloittele suklaa, voi ja tomusokeri kulhossa kuumassa vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää jauhot siivilän läpi hyvin sekoittaen. Sekoita joukkoon munat. Pese appelsiini hyvin. Raasta uloin kuorikerros ja purista mehu. Lisää mehu ja raastettu kuori taikinaan. Sekoita ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 18-20 minuuttia.

2. Raparperihilloke: Pese appelsiini hyvin. Raasta appelsiinin uloin kuorikerros ja purista maku. Kiehauta kattilassa vesi, sokeri, appelsiinimehu, appelsiininkuori ja tähtianis. Kuori raparperi ja leikkaa siitä pitkiä paloja. Keitä palat sokeriliemessä

hieman pehmeiksi. Nosta kattila levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoile hilloke ja kermavaahto suklaakakun kera.

Lisää aiheesta:

Banaanikakku suklaakuorrutuksellaRaparperia mantelipedilläSuklaavanukasJuustokakku kirsikoiden keraOmenamarenkiSitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien kera
SuklaakakkuKevään juhlatKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku