Suklaajuustokakku

Tässä tortussa on suklainen pohja, juustokakkutäyte ja herkullisia marsipaanitipuja koristeena. Mahtava ja täyttävä jälkiruoka tai torttu kahvin kera.

10 palaan

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 150 g sulatettua voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 kananmunaa
  • ¾ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl lime- tai sitruunamehua
  • pari tippaa karamelliväriä

Koristeluun

  • marsipaanitipuja

Valmistusohje

1. Suklaakakku: Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja kääntele munavaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada suklaataikina vuokaan. Laita uuniin 5 minuutiksi. Vatkaa muna, sitruuna, vaniljasokeri ja sokeri sekä halutessasi väriaine tuorejuuston kera. Sekoita tasaiseksi.

3. Ota vuoka uunista, kaada juustokakkutaikina vuokaan ja paista vielä n. 20 minuuttia 200 asteessa, aika riippuu hieman vuoan koosta. Kaiken pitää olla jähmettynyttä, mutta taikina saa olla hieman löysää, hieman kuin mutakakun koostumus.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja