Suklaajuustokakku
Tässä tortussa on suklainen pohja, juustokakkutäyte ja herkullisia marsipaanitipuja koristeena. Mahtava ja täyttävä jälkiruoka tai torttu kahvin kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
10 palaan
- 2 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 150 g sulatettua voita
- 1 tl vaniljasokeria
- 4 rkl kaakaojauhetta
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl lime- tai sitruunamehua
- pari tippaa karamelliväriä
Koristeluun
- marsipaanitipuja
Valmistusohje
1. Suklaakakku: Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja kääntele munavaahtoon. Lisää voisula ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada suklaataikina vuokaan. Laita uuniin 5 minuutiksi. Vatkaa muna, sitruuna, vaniljasokeri ja sokeri sekä halutessasi väriaine tuorejuuston kera. Sekoita tasaiseksi.
3. Ota vuoka uunista, kaada juustokakkutaikina vuokaan ja paista vielä n. 20 minuuttia 200 asteessa, aika riippuu hieman vuoan koosta. Kaiken pitää olla jähmettynyttä, mutta taikina saa olla hieman löysää, hieman kuin mutakakun koostumus.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan