Suklaafudge
Fudge on pehmeä, toffeeta muistuttava kermakaramelli. Fudgessa maistuu usein selvästi suklaa. Niin myös tässä ohjeessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
50 kappaletta
- 1½ dl kaakaojauhetta
- 5 ½ dl sokeria
- 2 rkl siirappia
- 2 dl kermaa
- 4 rkl voita
- 1 rkl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita kaakaojauhe, sokeri, siirappi, kerma ja suola ja keitä 35 minuuttia koko ajan sekoittaen.
2. Tarkista toffeen rakenne täyttämällä lasi kylmällä vedellä ja pudottamalla sinne pisara toffeeseosta. Seos on valmista, kun pisara jähmettyy eikä hajoa. Jatka tarvittaessa keittämistä.
3. Lisää voi ja vaniljasokeri. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sakeaksi. Vuoraa uunipannu voidellulla leivinpaperilla, kaada päälle toffeeseos ja levitä tasaiseksi. Leikkaa jäähtynyt seos neliöiksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa