Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaafudge

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Fudge on pehmeä, toffeeta muistuttava kermakaramelli. Fudgessa maistuu usein selvästi suklaa. Niin myös tässä ohjeessa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

50 kappaletta

  • 1½ dl kaakaojauhetta
  • 5 ½ dl sokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 2 dl kermaa
  • 4 rkl voita
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kaakaojauhe, sokeri, siirappi, kerma ja suola ja keitä 35 minuuttia koko ajan sekoittaen.

2. Tarkista toffeen rakenne täyttämällä lasi kylmällä vedellä ja pudottamalla sinne pisara toffeeseosta. Seos on valmista, kun pisara jähmettyy eikä hajoa. Jatka tarvittaessa keittämistä.

3. Lisää voi ja vaniljasokeri. Kaada seos kulhoon ja vatkaa sakeaksi. Vuoraa uunipannu voidellulla leivinpaperilla, kaada päälle toffeeseos ja levitä tasaiseksi. Leikkaa jäähtynyt seos neliöiksi.

Lisää aiheesta:

FudgeSuklaakakku briosseillaSuklaafondantKonjakki-suklaamousseWernerin nekku ja toffeeMaitosuklaabunet
MakeisetKananmunatonGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeiset
  • 09.12.201506:58
    Päivän resepti

    Hellapoliisin kermanekut

  • 18.02.201300:00
    Suklaakonvehdit

    Karppaajan suklaakonvehdit

  • 27.02.201408:28
    Sami Granroth

    Karpalo-valkosuklaafudge

  • 14.10.201513:33
    Suklaakonvehdit

    Jaakko Halmetojan raakasuklaa

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Rocky Road suklaaherkku