Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaafondue

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valkosuklaafondue

  • 200 g valkosuklaata
  • 2 dl kermaa (15%)
  • 2 cl kirsikkalikööriä
  • tuoretta ananasta
  • omenaa

Tumma suklaafondue

  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl laktoositonta kermaa (15%)
  • 2 cl konjakkia
  • päärynöitä
  • persikoita
  • mansikoita

Lehtitaikinatikut

  • 1 pkt lehtitaikinaa
  • sokeria

Valmistusohje

Paloittele valkosuklaa fonduepataan (tai kattilaan) ja kaada kirsikkalikööri sen päälle. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sytytä tuikku fonduepadan alle ja anna suklaan sulaa hiljalleen kerman joukkoon. Muista sekoittaa välillä. Tarjoa lisäkkeenä hedelmiä.

Kuumenna kerma kattilassa ja mausta se konjakilla. Pilko suklaa fonduepataan ja kaada kiehuva kerma päälle. Sytytä padan alle tuikku ja tarjoa fondue pilkottujen hedelmien kera.

Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa niistä noin sentin levyisiä tikkuja. Pyöräytä tikut sokerissa, kierrä korkkiruuville ja paista kypsiksi uunissa noin kymmenen minuuttia 225 asteessa.

Lisää aiheesta:

Sriracha Rocky RoadSuklaafondueIsänpäivän suklaatorttuSuklaakeksikakku äidilleSuklaa-kookos-limetorttuMaitosuklaabunet
FondueJälkiruoatHedelmät ja marjat

Suklaafondue on ihana jälkiruoka talven illanistujaisiin. Dippaa suklaasen marjoja, hedelmiä tai helppotekoisia lehtitaikinatikkuja. Tästä reseptistä löytyvät ohjeet sekä tumman että vaalean suklaan ystäville.

Tuoreimmat aiheesta

Fondue
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kolmen juuston fondue

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Juustofondue leivän kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Suklaafondue

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Juustofondue