Suklaafondue
Suklaafondue on ihana jälkiruoka talven illanistujaisiin. Dippaa suklaasen marjoja, hedelmiä tai helppotekoisia lehtitaikinatikkuja. Tästä reseptistä löytyvät ohjeet sekä tumman että vaalean suklaan ystäville.
Valkosuklaafondue
- 200 g valkosuklaata
- 2 dl kermaa (15%)
- 2 cl kirsikkalikööriä
- tuoretta ananasta
- omenaa
Tumma suklaafondue
- 200 g tummaa suklaata
- 2 dl laktoositonta kermaa (15%)
- 2 cl konjakkia
- päärynöitä
- persikoita
- mansikoita
Lehtitaikinatikut
- 1 pkt lehtitaikinaa
- sokeria
Valmistusohje
Paloittele valkosuklaa fonduepataan (tai kattilaan) ja kaada kirsikkalikööri sen päälle. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Sytytä tuikku fonduepadan alle ja anna suklaan sulaa hiljalleen kerman joukkoon. Muista sekoittaa välillä. Tarjoa lisäkkeenä hedelmiä.
Kuumenna kerma kattilassa ja mausta se konjakilla. Pilko suklaa fonduepataan ja kaada kiehuva kerma päälle. Sytytä padan alle tuikku ja tarjoa fondue pilkottujen hedelmien kera.
Sulata lehtitaikinalevyt ja leikkaa niistä noin sentin levyisiä tikkuja. Pyöräytä tikut sokerissa, kierrä korkkiruuville ja paista kypsiksi uunissa noin kymmenen minuuttia 225 asteessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti