Suklaafondant

suklaafondant
MTV

Suklaafondant on ehkä herkullisin suklaaleivonnainen ikinä. Tässä siihen takuuvarma resepti! Jotta onnistut varmasti, tässä kannattaa mittaamiseen käyttää vaakaa. Kielen mukanaan vievän reseptin laati Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

8 kpl

  • 100 g voita (+ nokare vuokien voiteluun)
  • 100 g tummaa suklaata (min. 70%)
  • 2 isoa kananmunaa
  • 2 isoa keltuaista
  • 120 g sokeria
  • 100 g vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Valmistusohje

Lämmitä uuni 160-asteiseksi.

Voitele vuoat voilla (esim. muffinssi/foliovuoat). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, siirrä pois levyltä ja hämmennä kunnes seos tasaista.

Vaahdota sokeri, kananmunat ja keltuaiset yleiskoneella tai käsivatkaimella, kunnes taikina on tasaista ja ilmavaa. Lisää joukkoon voi-suklaaseos.

Lisää myös jauhot varovasti sekoittaen (tämä on tarkka vaihe, älä sekoita liian voimakkaasti, jotta ilmavuus ei katoa taikinasta).

Jaa seos uunivuokiin ja paista noin 12 minuuttia. Tarjoile lämpiminä ranskankerman, vaniljajäätelön ja/tai marjojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat