Suklaafondant
Suklaafondant on ehkä herkullisin suklaaleivonnainen ikinä. Tässä siihen takuuvarma resepti! Jotta onnistut varmasti, tässä kannattaa mittaamiseen käyttää vaakaa. Kielen mukanaan vievän reseptin laati Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
8 kpl
- 100 g voita (+ nokare vuokien voiteluun)
- 100 g tummaa suklaata (min. 70%)
- 2 isoa kananmunaa
- 2 isoa keltuaista
- 120 g sokeria
- 100 g vehnäjauhoja
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
Lämmitä uuni 160-asteiseksi.
Voitele vuoat voilla (esim. muffinssi/foliovuoat). Sulata suklaa ja voi vesihauteessa, siirrä pois levyltä ja hämmennä kunnes seos tasaista.
Vaahdota sokeri, kananmunat ja keltuaiset yleiskoneella tai käsivatkaimella, kunnes taikina on tasaista ja ilmavaa. Lisää joukkoon voi-suklaaseos.
Lisää myös jauhot varovasti sekoittaen (tämä on tarkka vaihe, älä sekoita liian voimakkaasti, jotta ilmavuus ei katoa taikinasta).
Jaa seos uunivuokiin ja paista noin 12 minuuttia. Tarjoile lämpiminä ranskankerman, vaniljajäätelön ja/tai marjojen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan