Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaafondant

Julkaistu 08.03.2013 10:35

Suklaafondant on jokaisen herkkusuun unelma.

Ainekset

  • 50 g suolatonta voita sekä lisää pehmenneenä voiteluun
  • 2 tl kaakaojauhetta jauhotukseen sekä lisää tarjolle panoa varten
  • 50 g hyvälaatuista kitkerää tummaa suklaata (kaakaoprosentti vähintään 70 %), paloina
  • 1 kookas kananmuna
  • 1 kookas keltuainen
  • vajaa 3/4 dl erikoishienoa sokeria
  • 2 rkl Tia Maria -likööriä
  • 3/4 dl sihdattuja vehnäjauhoja
  • ranskankermaa tai vaniljajäätelöä (190) tarjoiltavaksi

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 160 °C:een. Voitele neljä 7,5 cm:n annosvuokaa (mieluiten tarttumattomia) ja laita ne jääkaappiin noin 10 minuutiksi, jotta voi kiinteytyy.

2. Voitele vuoat uudestaan ja jauhota ne runsaalla kaakaojauheella. Laita vuoat jääkaappiin fondant-seoksen teon ajaksi.

3. Kuumenna kattilassa vettä, pidä kattilan yläpuolella pientä kulhoa ja sulata suklaa ja voi kulhossa. Sammuta lämpö ja sekoita sileäksi.

4. Vatkaa sähkövatkaimella muna, lisäkeltuainen ja sokeri sekaisin vaaleaksi ja sakeaksi massaksi ja kääntele suklaaseos mukaan. Kääntele mukaan likööri ja sen jälkeen jauho.

5. Jaa suklaaseos tasaisesti annosvuokiin ja kypsennä uunissa 12 minuuttia.

6. Kuljeta veitsenterää kunkin annosvuoan sisäreunaa pitkin ja kippaa suklaafondantit lämmitetyille lautasille. Voit myös tarjota ne annosvuoissa. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja tarjoile heti ranskankerman tai kauhallisen vaniljajäätelöä kanssa.

Resepti on kirjasta Gordon Ramsayn parhaat. (Readme.fi 2012)

Lisää aiheesta:

MasterChef: Marinoidut marjat – Pietarin lisukeSuklaafondantKermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietBrownies-suklaaleivokset kolakastikkeellaSuklainen fudgekakkuMaitosuklaabunet
SuklaakakkuSuklaaleivoksetGordon RamsayJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku