Suklaabrownie "Single Malt" puutarhamarjoilla
Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset 6:lle
- 100 g voita
- 125 g tummaa taloussuklaata
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
- 0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
- tuoreita marjoja ja kermavaahtoa
Valmistusohje
Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.
Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.
Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.
Juomaksi: tumma portteri tai stout. Erikoisempina tuttavuuksina kävisi barley Wine, sweet stout tai suklaa-stout .
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti