Suklaabrownie "Single Malt" puutarhamarjoilla

Suklaabrownie on herkku, joka maistuu hyvältä kesät talvet. Aikuisten versiota maustetaan savuisella mallasviskillä.

Ainekset 6:lle

  • 100 g voita
  • 125 g tummaa taloussuklaata
  • 2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 125 g pecan tai -saksanpähkinöitä
  • 0,4 dl savuista mallasviskiä (Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg)
  • tuoreita marjoja ja kermavaahtoa

Valmistusohje

Vuoraa leivinpaperilla pieni uuni- tai kakkuvuoka. Esilämmitä uuni 175-asteeseen. Mittaa kasariin voi ja suklaa, sulata miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Vaahdota sokeri ja munat.

Sekoita vaahdon sekaan suklaa-voiseos, pähkinät, viski ja vehnäjauhot. Sekoita käännellen tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista uunissa 25 minuuttia. Jäähdytä. Leikkaa brownie annospaloiksi ja lämmitä paloja hieman mikrossa tai uunissa.

Tarjoile tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera. Brownien tulee olla sisältä pehmeän tahmeaa.

Juomaksi: tumma portteri tai stout. Erikoisempina tuttavuuksina kävisi barley Wine, sweet stout tai suklaa-stout .

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.