Suklaa-vadelmamuffinit
Suklaa ja vadelmat ovat harvinaisen hyvin yhteensopiva yhdistelmä. Käytä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 50-70 prosenttia. Valuta ja purista pakastemarjoista ylimääräinen neste ja säästä desilitra, jonka keität parin sokerilusikallisen kera paksuksi kastikkeeksi. Voit käyttää sitä koristeluun.
20 pientä muffinia
- 500 g tummaa suklaata
- 500 g suolatonta voita
- 500 g tomusokeria
- 8 munaa
- 250 g vehnäjauhoa
- 250 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
Lisäksi
- 20 muffinivuokaa
Valmistusohje
1. Anna vadelmien sulaa ja valua, jos käytät pakastettuja. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille.
2. Sulata suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa. Mittaa tomusokeri kulhoon, riko munat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaaseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi sekaan jauhot vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää sekoittaen viimeiseksi vadelmat.
3. Lusikoi taikina vuokiin ja paista niitä uunissa 8-10 minuuttia, muffinien kuuluu olla tahmeita keskeltä. Jäähdytä ne ritilällä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti