Suklaa-vadelmamuffinit
Suklaa ja vadelmat ovat harvinaisen hyvin yhteensopiva yhdistelmä. Käytä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 50-70 prosenttia. Valuta ja purista pakastemarjoista ylimääräinen neste ja säästä desilitra, jonka keität parin sokerilusikallisen kera paksuksi kastikkeeksi. Voit käyttää sitä koristeluun.
20 pientä muffinia
- 500 g tummaa suklaata
- 500 g suolatonta voita
- 500 g tomusokeria
- 8 munaa
- 250 g vehnäjauhoa
- 250 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja
Lisäksi
- 20 muffinivuokaa
Valmistusohje
1. Anna vadelmien sulaa ja valua, jos käytät pakastettuja. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille.
2. Sulata suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa. Mittaa tomusokeri kulhoon, riko munat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaaseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi sekaan jauhot vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää sekoittaen viimeiseksi vadelmat.
3. Lusikoi taikina vuokiin ja paista niitä uunissa 8-10 minuuttia, muffinien kuuluu olla tahmeita keskeltä. Jäähdytä ne ritilällä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta