Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-vadelmamuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

20 pientä muffinia

  • 500 g tummaa suklaata
  • 500 g suolatonta voita
  • 500 g tomusokeria
  • 8 munaa
  • 250 g vehnäjauhoa
  • 250 g vadelmia, tuoreita tai pakastettuja

Lisäksi

  • 20 muffinivuokaa

Valmistusohje

1. Anna vadelmien sulaa ja valua, jos käytät pakastettuja. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita muffinivuoat uunipellille.

2. Sulata suklaa ja voi kulhossa vesihauteessa. Mittaa tomusokeri kulhoon, riko munat joukkoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada suklaaseos munaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Siivilöi sekaan jauhot vähän kerrallaan ja sekoita. Lisää sekoittaen viimeiseksi vadelmat.

3. Lusikoi taikina vuokiin ja paista niitä uunissa 8-10 minuuttia, muffinien kuuluu olla tahmeita keskeltä. Jäähdytä ne ritilällä ja tarjoile huoneenlämpöisinä.

Suklaa ja vadelmat ovat harvinaisen hyvin yhteensopiva yhdistelmä. Käytä tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 50-70 prosenttia. Valuta ja purista pakastemarjoista ylimääräinen neste ja säästä desilitra, jonka keität parin sokerilusikallisen kera paksuksi kastikkeeksi. Voit käyttää sitä koristeluun.

Lisää aiheesta:

Suklaakakku briosseillaVoipohjainen jääsuklaaSuklaafondantKahvimousseValkosuklaa-kirsikkavaahtoMaitosuklaabunet
Makeat muffinitBrunssiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit
  • 31.10.14:03
    Muffinssit

    Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

  • 22.8.09:14
    Muffinssit

    Liisan suklaamuffinit

  • 25.10.202315:24
    Muffinssit

    Halloweenin suklaamuffinit eli hämähäkkimuffinit

  • 24.06.201914:33
    Hellapoliisi

    Raparperi-mansikkamarenkimuffinit

  • 15.11.201815:42
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Raparperinen kotipihan tervehdys” eli raparperimuffinit paahdetulla valkosuklaavaahdolla