Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-taatelikakku

MTV
Julkaistu 18.11.2019 07:14

MTV LIFESTYLE

Kakkupohja

  • 200 g Sallisen taateleita
  • 2 dl vettä 
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Muscovadosokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl Sallisen leivinjauhoa tai 1 tl Sallisen ruokasoodaa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 150 g ranskankermaa

Vaahdotettu Suklaaganache

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)

Koristeet

  • lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)

Valmistusohje

Annin uunissa -ohjelman suklaa-taatelikakku valmistuu näin:

Kakkupohja:

1. Suihki Sallisen vuokaspraylla noin halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan Sagan leivinpaperilla. 

2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman. 

3. Vatkaa kananmunat ja muscovadosokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.

4. Sekoita keskenään kuivat aineet eli suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. 

5. Lisää taikina sekaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.

6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.

7. Kaada taikina voideluun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.

8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5-10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle. 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 

Vaahdotettu Suklaaganache:

Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.

1. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. 

2. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.

3. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.

4. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Kakun kokoaminen:

1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. 

2. Aseta alimmainen kakkupala  tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.

3. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella. 

4. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.

5. Tarjoile kakku heti! 

Vinkki! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Marin jouluinen lumituiskuTiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakustaKoko Suomi leipoo: Pala rakkautta (suklaakakku) Koko Suomi leipoo: Black&White-kakkuItsenäisyyspäivän Mustikka-KermakakkuGluteeniton mansikkakakku
SuklaakakkuJouluJouluruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Taateli ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Kauden ensimmäisessä pikkujoulukakussa maistuu varovasti joulu ja säihkyy kulta, kuten pikkujouluissa pitääkin! Jos haluat kakusta gluteenittoman, vaihda jauhot gluteenittomaan seokseen.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku