Mainos
Mainos

Taateli ja suklaa on täydellinen yhdistelmä. Kauden ensimmäisessä pikkujoulukakussa maistuu varovasti joulu ja säihkyy kulta, kuten pikkujouluissa pitääkin! Jos haluat kakusta gluteenittoman, vaihda jauhot gluteenittomaan seokseen.

Kakkupohja

  • 200 g Sallisen taateleita
  • 2 dl vettä 
  • 200 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Dansukker Muscovadosokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl Sallisen leivinjauhoa tai 1 tl Sallisen ruokasoodaa
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaakaojauhetta
  • 150 g ranskankermaa

Vaahdotettu Suklaaganache

  • 4 dl vispikermaa
  • 400 g suklaata (puolet tummaa ja puolet maitosuklaata)

Koristeet

  • lehtikultaa (leivonnan erikoistarvikeliikkeistä)

Valmistusohje

Annin uunissa -ohjelman suklaa-taatelikakku valmistuu näin:

Kakkupohja:

1. Suihki Sallisen vuokaspraylla noin halkaisijaltaan noin 18 cm kakkuvuoka tai noin litran kahvikakkuvuoka. Voit myös vuorata vuoan Sagan leivinpaperilla. 

2. Laita taatelit kattilaan. Lisää kattilaan vesi ja keitä taatelit pehmeiksi (tähän menee muutama minuutti). Siirrä kattila pois levyltä ja lisää kuumaan seokseen voi. Anna voin sulaa ja seoksen jäähtyä hieman. 

3. Vatkaa kananmunat ja muscovadosokeri vaahdoksi yleiskoneessa tai käsivatkaimella.

4. Sekoita keskenään kuivat aineet eli suola, leivinjauhe, vehnäjauho ja kaakaojauhe. 

5. Lisää taikina sekaan ranskankerma ja jauhoseos vuorotellen koko ajan sekoittaen.

6. Lisää lopuksi taateli-rasvaseos nuolijalla käännellen varovasti taikinaan. Sekoita vain kunnes taikina on tasaista.

7. Kaada taikina voideluun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.

8. Nosta kakku uunista ja anna olla noin 5-10 minuuttia vuoassa. Kippaa kakku jäähdytysritilälle. 

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. 

Vaahdotettu Suklaaganache:

Pilko suklaat kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen.

1. Kaada kuuma kerma suklaan päälle ja odota että suklaa sulaa. Sekoittele tasaiseksi. Jos suklaa ei sula kokonaan voit lämmittää seosta mikrossa 10 sekuntia kerrallaan. 

2. Siirrä valmis ganache jääkaappiin jäähtymään.

3. Vatkaa ganache jääkaappikylmänä kuohkeaksi ja levitä kakun sisälle, päälle ja sivuille palettiveitsellä.

4. Voit myös pursottaa ganachen kakun reunoille halutessasi.

Kakun kokoaminen:

1. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. 

2. Aseta alimmainen kakkupala  tarjoilualustalle ja voitele pohja vaahdotettulla suklaaganachella. Toista sama seuraavaan kerrokseen.

3. Laita päällimmäinen kakkupala paikoilleen ja kuorruta koko kakku lopulla ganachella. 

4. Koristele lehtikullalla tai muilla säihkyvillä koristeilla.

5. Tarjoile kakku heti! 

Vinkki! Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, koska taikina itsessään on kostea ja mehevä. Muista tarkkailla paistoa, uuneissa on aina eroja. Tarkista kakun kypsyys puutikulla!

 


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja