Suklaa-sitruspiirakka
Julkaistu
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Pohja
- 125 g sulatettua voita
- 100 g sulatettua tummaa suklaata
- 1 muna
- 3 rkl kylmää vettä
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
Täyte
- ½ sitruuna
- 1-2 sitruunan mehu
- 2 dl kermaa
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
Valmistusohje
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi. Kun seos on vielä lämmin, sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja vehnäjauhot. Tee taikinasta pallo ja levitä se voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan käsin. Leikkaa sitruuna pieniksi paloiksi kulhoon. Lisää joukkoon loput aineet ja sekoita. Soseuta seos sauvasekoittimella ja kaada täyte vuokaan. Paista 200°c:ssa 30–35 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti