Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-rusinapiparit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 200 g tummaa suklaata rouheena
  • 2 dl hienonnettuja rusinoita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl piparkakkumaustetta

Valmistusohje

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Leivo taikinasta ensin tanko ja leikkaa se paloiksi.

Pyörittele palloja ja pane pellille harvakseltaan. Litistä palloja hieman jauhotetulla haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Kasta jäähtyneet piparit sulatettuun tummaan tai vaaleaan suklaaseen. Sen jälkeen voit ripotella suklaan päälle rouhittuja manteleita, rouhittuja pistaasipähkinöitä, nonparelleja tai rouhittua suklaata.

Voit myös ”liimata” kaksi piparia yhteen vadelmahillolla ja vasta sen jälkeen kasta pipari sulaan suklaaseen.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Lauran rosmariinipiparitPiparminttupiparkakutHellapoliisin homejuustopiparitYo-piparitPätkiskakkuKuitusuklaa ja Suklaakeksit
PiparkakutMakujaJouluKasvisruokaVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaiset

Makuja-kokki Maija Silvennoinen leipoo yhdessä leivontanurkan Arja Savelan kanssa suussa sulavia joulupipareita. Kokeile vaikka kaikkia: suklaa-rusinapipareita, hevosenkiä, piparisia murotaikinapikkuleipiä ja sydän-ikkunapipareita.

Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Piparkakut
  • 10.11.202408:00
    Jäätelö

    Piparijäätelö

  • 22.12.202009:31
    Hellapoliisi

    Piparminttupiparkakut

  • 15.11.202008:00
    Pikkujoulu

    Piparisnickers – Tiinan helppo herkku sopii myyjäisiin ja syötäväksi lahjaksi

  • 23.11.201908:00
    Pikkujoulut

    Piparipalat – maailman helpoin jälkiruoka jouluksi valmiista piparitaikinasta

  • 09.12.201909:00
    Joulu

    Piparkakku-kranssi