Suklaa-rusinapiparit
Makuja-kokki Maija Silvennoinen leipoo yhdessä leivontanurkan Arja Savelan kanssa suussa sulavia joulupipareita. Kokeile vaikka kaikkia: suklaa-rusinapipareita, hevosenkiä, piparisia murotaikinapikkuleipiä ja sydän-ikkunapipareita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 200 g voita
- 2,5 dl sokeria
- 2 munaa
- 200 g tummaa suklaata rouheena
- 2 dl hienonnettuja rusinoita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 rkl piparkakkumaustetta
Valmistusohje
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinan joukkoon. Leivo taikinasta ensin tanko ja leikkaa se paloiksi.
Pyörittele palloja ja pane pellille harvakseltaan. Litistä palloja hieman jauhotetulla haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Kasta jäähtyneet piparit sulatettuun tummaan tai vaaleaan suklaaseen. Sen jälkeen voit ripotella suklaan päälle rouhittuja manteleita, rouhittuja pistaasipähkinöitä, nonparelleja tai rouhittua suklaata.
Voit myös ”liimata” kaksi piparia yhteen vadelmahillolla ja vasta sen jälkeen kasta pipari sulaan suklaaseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa