Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaa-pähkinäkeksit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suklaa-pähkinäkeksit

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 250 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuorittuja saksanpähkinöitä

Murotaikinakeksit

  • 1 pkt (kaura)murotaikinaa
  • pinjansiemeniä

Valmistusohje

Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokerit ja suola tasaiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat. Sekoita sooda vehnäjauhoihin ja sekoita jauhoseos taikinaan desilitran erissä.

Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Sekoita suklaa- ja pähkinärouhe taikinaan. Nosta taikinaa lusikalla paperoidulle pellille ja paista uunissa kymmenisen minuuttia. Tarjoile jäähtyneinä.

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Muotoile sulaneesta taikinasta pyöreä tanko, jonka halkaisija on noin viisi senttiä. Kääri tanko tiukasti kelmuun ja laita jääkaappiin viilenemään.

Leikkaa kylmästä taikinatangosta ohuita siivuja ja asettele paperoidulle pellille. Koristele keksit pinjansiemenillä. Paista 190-asteisessa uunissa 7–10 minuuttia.

Makuja-kokki Veera Rusanen loihtii hetkessä ihanat pähkinä-suklaakeksit. Kokeile myös ohjeesta löytyviä murokeksejä, jotka valmistuvat takuulla jokaiselta kotileipurilta.

Voit tehdä murotaikinakekseistä täytekeksejä. Paista silloin puolet kekseistä ilman pinjansiemeniä. Sivele valmiin siemenettömän keksin pohjalle marmeladia ja nosta koristeltu keksi marmeladin päälle.

Lisää aiheesta:

Cookies and cream -kääretorttuMiljonäärin murotaikinaneliöt – Katin syntisen hyvät herkkupalat valmistuvat superhelpostiMakeat valkosuklaa-pistaasisydänpullatPehmeät bataattikakkusetMansikkaleivokset lehtitaikinastaErilaisia pipareita
KeksitMakujaGoGreenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Keksit
  • 20.5.13:09
    Pikkuleivät

    McDonald's-keksit

  • 28.05.202113:58
    Pikkuleivät

    Lusikkaleivät – juhlien takuuvarma klassikko

  • 25.03.202112:01
    Pääsiäinen

    Kinder Cookies – testaa helpot ja herkulliset Kinder-keksit!

  • 14.11.201913:44
    Leivonta

    Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä

  • 03.10.201914:22
    Pikkuleivät

    Kauralastut – perinteinen, kotitaloustunneilta tuttu resepti