Suikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa
Tämän aterian valmistat helposti ja nopeasti. Se sopii varsin hyvin nälkäisenä työn jälkeen tehtäväksi päivälliseksi. Tarjoile puristettua perunaa, keitettyä riisiä tai pastaa ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g lehtipihviä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 sipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 1 dl lihalientä
- 2 rkl dijonsinappia
- 2 dl kermaa
- 2 valkosipulinkynttä
Tarjoiluun
- parmesaania
Valmistusohje
1. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se hiljaa kullankeltaiseksi voissa. Lisää viinietikka ja anna sen kiehua miltei kuivaksi. Lisää viini ja lihaliemi ja keitä hiljaa 5 minuuttia.
2. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää sinappi ja kerma kastikkeeseen ja purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla hiljaa kannen alla sillä aikaa, kun liha paistuu.
3. Leikkaa lehtipihvilihat suikaleiksi. Ruskista suikaleet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike lihojen päälle, kiehauta ja ripota parmesaanilastuja päälle ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan