Suikaloitu lehtipihvi sinappikastikkeessa

Tämän aterian valmistat helposti ja nopeasti. Se sopii varsin hyvin nälkäisenä työn jälkeen tehtäväksi päivälliseksi. Tarjoile puristettua perunaa, keitettyä riisiä tai pastaa ohessa.

Neljälle

  • 600 g lehtipihviä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl lihalientä
  • 2 rkl dijonsinappia
  • 2 dl kermaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Tarjoiluun

  • parmesaania

Valmistusohje

1. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota se hiljaa kullankeltaiseksi voissa. Lisää viinietikka ja anna sen kiehua miltei kuivaksi. Lisää viini ja lihaliemi ja keitä hiljaa 5 minuuttia.

2. Kuori valkosipulinkynnet. Lisää sinappi ja kerma kastikkeeseen ja purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla hiljaa kannen alla sillä aikaa, kun liha paistuu.

3. Leikkaa lehtipihvilihat suikaleiksi. Ruskista suikaleet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kastike lihojen päälle, kiehauta ja ripota parmesaanilastuja päälle ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!