Suikaloitu lehtipihvi kapris-sinappikastikkeessa
Erittäin maukas naudanlihan ja vihannesten yhdistelmä, jota kapris- ja sinappikastike mukavasti terästää.
Neljälle
- 400 g lehtipihviä
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 250 g parsakaalia
- ½ sipuli
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g sokeriherneitä
- suolaa ja valkopippuria
Kapris-sinappikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl lihalientä
- 1 dl crème fraiche
- 2 rkl makeuttamatonta sinappia
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Kastike: Kuullota jauhoja voissa ruskistamatta. Ota kasari pois liedeltä ja lisää lihalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Siirrä takaisin liedelle ja lisää ranskankerma, anna kiehua pari minuuttia. Sekoita joukkoon sinappi. Pidä kastike lämpimänä.
2. Puhdista parsakaali ja jaa se nuppuihin, keitä kypsäksi vähäsuolaisessa vedessä. Perkaa vihreät pavut ja sokeriherneet. Kuori ja suikaloi sipuli. Ryöppää vähäsuolaisessa vedessä pavut, sokeriherneet ja sipulisuikaleet. Pidä lämpiminä.
3. Leikkaa lehtipihviliha suikaleiksi. Paista suikaleet voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Aseta pihvisuikaleet vihannesten päälle tarjoiluvadille ja kaada kastiketta päälle. Sirottele pinnalle kaprikset.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan