Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

Haluatko ryhtyä kokeilemaan levää ruoanlaitossa? Voit aloittaa käyttämällä levävalmisteita koristeena. Esimerkiksi nori-arkit, joita käytetään sushissa, ovat erinomaisia myös ruoan somistukseen. Tässä nori-suikaleet täydentävät lihaa ja nuudeleita.

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g munanuudeleita
  • ½ purjo
  • 1 keltainen paprika
  • 3 rkl osterikastiketta

Marinadi

  • 3/4 dl japanilaista soijaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl sherryä
  • 1 ½ tl sokeria

Koristeeksi

  • tuoreita pavunituja
  • 1 nori-arkki
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Lihan marinointi: Leikkaa liha ensin viipaleiksi ja ne paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita raaste soijan, sherryn ja sokerin kanssa marinadiksi. Pane lihasuikaleet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Ota lihasuikaleet marinadista ja paista ne paistinpannussa tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista purjo ja paprika ja leikkaa ne hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita öljyssä. Valuta vesi nuudeleista ja sekoita freesatut vihannessuikaleet joukkoon. Lisää myös osterikastike sekoittaen.

3. Leikkaa nori-arkista ohuenohuita suikaleita. Nosta nuudelit lämpimille syville lautasille ja jaa pihvisuikaleet päälle. Sirottele pinnalle seesaminsiemeniä ja koristele pavuniduilla sekä norisuikaleilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!