Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 200 g munanuudeleita
  • ½ purjo
  • 1 keltainen paprika
  • 3 rkl osterikastiketta

Marinadi

  • 3/4 dl japanilaista soijaa
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 3 rkl sherryä
  • 1 ½ tl sokeria

Koristeeksi

  • tuoreita pavunituja
  • 1 nori-arkki
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Lihan marinointi: Leikkaa liha ensin viipaleiksi ja ne paksuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita raaste soijan, sherryn ja sokerin kanssa marinadiksi. Pane lihasuikaleet muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihan marinoitua jääkaapissa 2 tuntia. Ota lihasuikaleet marinadista ja paista ne paistinpannussa tai grillipannussa 2-3 minuuttia puoleltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Puhdista purjo ja paprika ja leikkaa ne hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuullota suikaleita öljyssä. Valuta vesi nuudeleista ja sekoita freesatut vihannessuikaleet joukkoon. Lisää myös osterikastike sekoittaen.

3. Leikkaa nori-arkista ohuenohuita suikaleita. Nosta nuudelit lämpimille syville lautasille ja jaa pihvisuikaleet päälle. Sirottele pinnalle seesaminsiemeniä ja koristele pavuniduilla sekä norisuikaleilla.

Lisää aiheesta:

Katkarapuwokki ja nuudeleitaWokattuja vihanneksia tofun ja nuudeleiden keraPippuripihvi ja sukiyakiThai-mausteinen broileri ja lasinuudeliaThaimaalaiset kalakakut ja dippikastikeKalaa paprikakastikkeessa
SuikalepihvitLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Haluatko ryhtyä kokeilemaan levää ruoanlaitossa? Voit aloittaa käyttämällä levävalmisteita koristeena. Esimerkiksi nori-arkit, joita käytetään sushissa, ovat erinomaisia myös ruoan somistukseen. Tässä nori-suikaleet täydentävät lihaa ja nuudeleita.

Tuoreimmat aiheesta

Suikalepihvit
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suikalepihvit kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit mausteisessa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa