Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suikalepihvit, linssejä ja palsternakkaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 100 g vihreitä linssejä
  • 2 palsternakkaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 dl lihalientä
  • voita paistamiseen
  • suola ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit, kuumenna kiehuvaksi vettä, jota on kolminkertaisesti linssien määrä ja keitä linssejä hiljaisella lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Kuori palsternakat, leikkaa ne lohkoiksi ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Leikkaa liha suikaleiksi ja paistia ne voissa kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista myös palsternakat.

3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota niitä ruskistamatta, lisää linssit, sekoita hyvin ja lisää sitten lihaliemi. Anna kiehahtaa, lisää suikalepihvit ja palsternakat ja anna lämmetä kauttaaltaan kuumaksi ennen tarjoilua.

Naudan ulkofileetä on useinkin tarjouksissa, ja mikä onkaan sopivampaa viikonloppuruokaa kuin pihvit, kokonaisina tai suikaleina. Tässä suikalepihvit saavat seuraa linsseistä ja palsternakasta, maukas yhdistelmä!

Lisää aiheesta:

Keittopata kanan keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosCervinialainen linssimuhennosMerimiespihvit naudan sisäpaististaSuikalepihvit kantarellien keraPorsaanlihaa ja linssejä
SuikalepihvitKananmunatonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Suikalepihvit
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit viihannesnuudelien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pihvisuikaleet makeassa chilikastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suikalepihvit kantarellien kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Suikalepihvit mausteisessa kastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Fenkolia pihvisuikaleiden kanssa