Suikalepihvit, linssejä ja palsternakkaa
Naudan ulkofileetä on useinkin tarjouksissa, ja mikä onkaan sopivampaa viikonloppuruokaa kuin pihvit, kokonaisina tai suikaleina. Tässä suikalepihvit saavat seuraa linsseistä ja palsternakasta, maukas yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g naudan ulkofileetä
- 100 g vihreitä linssejä
- 2 palsternakkaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 3 dl lihalientä
- voita paistamiseen
- suola ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit, kuumenna kiehuvaksi vettä, jota on kolminkertaisesti linssien määrä ja keitä linssejä hiljaisella lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Kuori palsternakat, leikkaa ne lohkoiksi ja keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Leikkaa liha suikaleiksi ja paistia ne voissa kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Ruskista myös palsternakat.
3. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuullota niitä ruskistamatta, lisää linssit, sekoita hyvin ja lisää sitten lihaliemi. Anna kiehahtaa, lisää suikalepihvit ja palsternakat ja anna lämmetä kauttaaltaan kuumaksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa