Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Stroganoff tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 500 g naudan ulkofileetä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl vaaleaa dijon-sinappia
  • 3/4 dl lihalientä
  • 1 ½ rouhittua mustapippuria

valmista smetanaa tai

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl etikkaa (12%)

Valmistusohje

1. Smetana: Ellet halua ostaa valmista smetanaa kaupan hyllyltä, ja haluat kokeilla itse sen valmistamista, tee näin: kaada kuohukerma kulhoon ja sekoita siihen ruokalusikallinen etikkaa. Anna kulhon olla huoneenlämmössä ja hapantua. Se voi viedä 3-4 tuntia tai jopa 8 tuntia. Kun kerma on läpihapanta, se on paksua ja kiiltävää ja maistuu pirteän happamalta. Pane smetana kylmään muutamaksi tunniksi ja tarjoile se kylmänä.

2. Kuori ja suikaloi sipuli, leikkaa myös liha suikaleiksi, puhdista sienet ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Paista sipuli ja sitten lihasuikaleet voissa pannulla, mausta suolalla ja valkopippurilla. Kuullota sienet eri pannussa.

3. Siirrä lihat ja sipuli pataan, lisää tomaattipyree, sinappi, lihaliemi ja mustapippuri ja anna padan poreilla 10 minuuttia. Lisää herkkusienet ja hieman smetanaa ja kuumenna uudelleen. Tarjoile loppu smetana stroganoffin ohessa ja lisäkkeenä keitettyä riisiä tai puristettua keitettyä perunaa.

Lisää aiheesta:

Porsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaUunilammascurryVorschmackRuotsalainen lihapannuOikea osso bucoKylkipaistia amerikkalaisittain
NaudanlihapataPääruoatLiharuoka

Onko oikeassa stroganoffissa tomaattia vai ei? Joku intoilija on käynyt läpi klassisia stroganoff-reseptejä ja havainnut, että noin puolet oli maustettu tomaattipyreellä, puolet ei. Sen sijaan lähes aina ohjeissa on sinappia ja tietenkin venäläiseen tapaan hapankermaa eli smetanaa. Ja sangen usein myös suolakurkkua.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu