Stinan pastagratiini

Tämä ruoka todella täyttää!

Ainekset

  • 5-6 hengelle

Jauhelihakastike

  • 500 g sekajauhelihaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl oreganoa
  • 3 tl tomaattipyreetä
  • 2,5 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pkt pinaattisilppua
  • 5 annosta keitettyä
  • farfalle-pastaa
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.

2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.

3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja