Stinan pastagratiini

Tämä ruoka todella täyttää!

Ainekset

  • 5-6 hengelle

Jauhelihakastike

  • 500 g sekajauhelihaa
  • 2 sipulia silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tl rosmariinia
  • 2 tl oreganoa
  • 3 tl tomaattipyreetä
  • 2,5 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valkokastike

  • 50 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 pkt pinaattisilppua
  • 5 annosta keitettyä
  • farfalle-pastaa
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.

2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.

3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.