Tämä ruoka todella täyttää!
Ainekset
- 5-6 hengelle
Jauhelihakastike
- 500 g sekajauhelihaa
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tl rosmariinia
- 2 tl oreganoa
- 3 tl tomaattipyreetä
- 2,5 dl valkoviiniä
- suolaa ja pippuria
Valkokastike
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoa
- 1 l maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2 pkt pinaattisilppua
- 5 annosta keitettyä
- farfalle-pastaa
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Paista sipulisilppu voissa, sitten jauheliha. Lisää muut jauhelihakastikkeen ainekset ja keitä hiljaa 45 minuuttia.
2. Kuullota voissa jauhoa ja kaada sekaan maito. Anna kiehua muutama minuutti, kastikkeen pitää olla melko ohutta. Sulata pinaatti ja puriste siitä neste.
3. Voitele uunivuoka. Laita pohjalle puolet pastasta. Kaada päälle vähän valkokastiketta ja ripota päälle juustoraastetta. Levitä päälle koko jauhelihakastike, sitten pinaatti, valkokastiketta, loppu pasta ja viimeiseksi valkokastike. Ripota pinnalle juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
-
Lataa lisää
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!