Steaksandwich
Tiistaiaamu ja uutisstudion keittiössä isännöi Makuja-keittiön tunnustettu lihamies Akseli Herlevi. Tänään Akseli valmistaa lihaisan leivän naudan kuvepaistista. Kuvepaisti on naudan ruhon hieno ja herkullinen, heti kylkiluiden alapuolella sijaitseva osa, jota Suomessa ei aikaisemmin ole juurikaan leikattu sellaisenaan käytettäväksi, vaan valtaosa kuveosista on aikaisemmin mennyt lähinnä jauhelihaksi.
Ainekset 4:lle
- 400 g rotunaudan kuvepaistia eli flank- tai skirtsteakia
- 3 valkosipulinkynttä
- muutama oksa timjamia
- 1 punasipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
- 0,5 dl sokeria
- 0,25 dl punaviinietikkaa
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 1 dl täysmajoneesia
- 2 rkl Dijon-sinappia
- kourallinen rucolaa pestynä
- 2 cm pala tuoretta piparjuurta kuorittuna ja raastettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Sekoita kupissa punasipuliviipaleiden kanssa etikka ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kuvepaisti suolalla ja pippurilla. Paista liha kuumalla pannulla öljyssä timjamin ja kämmenellä pöytää vasten murskattujen valkosipulinkynsien kanssa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna lihan vetäytyä astiassa folion alla muutama minuutti.
Paahda tai paista leipäviipaleet samalla pannulla kuin liha, jotta saat kaikki maut varmasti talteen. Lisää tarvittaessa tippa öljyä pannulle. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Leikkaa vetäytynyt liha lihassyiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annos siten, että laitat leipäviipaleen päälle ensin lusikallinen majoneesia ja marinoitua sipulia, sitten lihaviipaleita ja rucolaa. Raasta päälle hiukan piparjuurta kruunaamaan leipä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti