Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Steaksandwich

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset 4:lle

  • 400 g rotunaudan kuvepaistia eli flank- tai skirtsteakia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • muutama oksa timjamia
  • 1 punasipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl punaviinietikkaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • kourallinen rucolaa pestynä
  • 2 cm pala tuoretta piparjuurta kuorittuna ja raastettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita kupissa punasipuliviipaleiden kanssa etikka ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kuvepaisti suolalla ja pippurilla. Paista liha kuumalla pannulla öljyssä timjamin ja kämmenellä pöytää vasten murskattujen valkosipulinkynsien kanssa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna lihan vetäytyä astiassa folion alla muutama minuutti.

Paahda tai paista leipäviipaleet samalla pannulla kuin liha, jotta saat kaikki maut varmasti talteen. Lisää tarvittaessa tippa öljyä pannulle. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Leikkaa vetäytynyt liha lihassyiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annos siten, että laitat leipäviipaleen päälle ensin lusikallinen majoneesia ja marinoitua sipulia, sitten lihaviipaleita ja rucolaa. Raasta päälle hiukan piparjuurta kruunaamaan leipä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Tomaattia ja Naudan kuvetta – Oscarin reseptiNaudanlihatartar ja rapeaa leipääLok LakEntrecôte snacksKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aioliaJapanilainen pihvi ja broccoli-sienipaistosta
LihavoileipäMakujaAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tiistaiaamu ja uutisstudion keittiössä isännöi Makuja-keittiön tunnustettu lihamies Akseli Herlevi. Tänään Akseli valmistaa lihaisan leivän naudan kuvepaistista. Kuvepaisti on naudan ruhon hieno ja herkullinen, heti kylkiluiden alapuolella sijaitseva osa, jota Suomessa ei aikaisemmin ole juurikaan leikattu sellaisenaan käytettäväksi, vaan valtaosa kuveosista on aikaisemmin mennyt lähinnä jauhelihaksi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät