Mainos
Mainos

Tiistaiaamu ja uutisstudion keittiössä isännöi Makuja-keittiön tunnustettu lihamies Akseli Herlevi. Tänään Akseli valmistaa lihaisan leivän naudan kuvepaistista. Kuvepaisti on naudan ruhon hieno ja herkullinen, heti kylkiluiden alapuolella sijaitseva osa, jota Suomessa ei aikaisemmin ole juurikaan leikattu sellaisenaan käytettäväksi, vaan valtaosa kuveosista on aikaisemmin mennyt lähinnä jauhelihaksi.

Ainekset 4:lle

  • 400 g rotunaudan kuvepaistia eli flank- tai skirtsteakia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • muutama oksa timjamia
  • 1 punasipuli kuorittuna ja ohueksi viipaloituna
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,25 dl punaviinietikkaa
  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 1 dl täysmajoneesia
  • 2 rkl Dijon-sinappia
  • kourallinen rucolaa pestynä
  • 2 cm pala tuoretta piparjuurta kuorittuna ja raastettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Sekoita kupissa punasipuliviipaleiden kanssa etikka ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Mausta kuvepaisti suolalla ja pippurilla. Paista liha kuumalla pannulla öljyssä timjamin ja kämmenellä pöytää vasten murskattujen valkosipulinkynsien kanssa muutama minuutti molemmilta puolilta. Anna lihan vetäytyä astiassa folion alla muutama minuutti.

Paahda tai paista leipäviipaleet samalla pannulla kuin liha, jotta saat kaikki maut varmasti talteen. Lisää tarvittaessa tippa öljyä pannulle. Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Leikkaa vetäytynyt liha lihassyiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Kokoa annos siten, että laitat leipäviipaleen päälle ensin lusikallinen majoneesia ja marinoitua sipulia, sitten lihaviipaleita ja rucolaa. Raasta päälle hiukan piparjuurta kruunaamaan leipä.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.