Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spelt-leipä

Julkaistu 29.01.2014 10:11

29.1. Top Chef-voittaja Kira Weckman leipoi keskiviikkona Makuja-osiossa spelt-leipää.

Hapanjuuri

  • 0,5 l vettä
  • 4 dl spelt-olutta tai vehnäolutta
  • 3 dl speltsihtijauhoja Luomu
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja Luomu
  • 11g kuivahiivaa (1 pss)

Taikina

  • 7 dl puolikarkeita speltjauhoja
  • 7 dl Speltsihtijauhoja Luomu
  • 0,5 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 30 g hienoa merisuolaa (2 rkl)

Valmistusohje

Hapanjuuri:

Taikinajuuren annetaan hapantua yön yli, huoneen lämmössä, liinan alla.

Yhdistä jauhot ja merisuola. Lisää kuivat aineet taikinajuuren joukkoon sekoittaen. Lisää vielä öljy ja jatka taikinan vaivaamista yleiskoneessa taikinakoukulla. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia hitaasti. Lisää sitten tehot puliväliin ja vaivaa taas 5 minuuttia. Vaivaa taikinaa nopealla teholla vielä 5 minuuttia. Anna taikinan levätä noin puoli tuntia. Riivaa taikina ja muotoile leiviksi. Kuumenna uuni 250C asteiseksi. Kohota leipiä liinan alla noin puoli tuntia. Jauhota ja leikkaa viillot leipien pintaan terävällä veitsellä. Avaa uunin luukku, laita leivät uuniin ja kaada noin puoli desilitraa vettä uunin pohjalle. Sulje luukku ja alenna lämpö 200C asteeseen. Paista leipiä noin 30 minuuttia. Päästä höyryä välillä uunista pois raottamalla uunin luukkua. Leipien kypsyyden voi kokeilla koputtamalla pohjaa.

Lisää aiheesta:

HapantaikinaleivätRusinalimppuVaalea ruokaleipä unikonsiemeninViljaviikon lettileipäTumma kuminaleipäSetsuuri
LeipäMakujaAjankohtaistaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä