Spaghetti carbonara
Carbonara tarkoittaa hiilikauppiaan vaimon tapaan. Tässä ruokalajissa hiiltä symboloi vastarouhittu mustapippuri. Ihana italialaissuosikki, ei vähiten lasten parissa.
4 annosta
- 500 g spagettia
- 4 kananmunaa
- 4 munankeltuaista
- 1 dl kermaa
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
- 150 g pekonia
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja kaada pastan joukkoon oliiviöljyä. Sekoita.
2. Paloittele pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Ota pekonit pois pannulta ja anna valua talouspaperin päällä.
3. Vatkaa kananmunasta, kermasta ja suolasta vaahtoisa seos. Sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita kananmunaseos pastan joukkoon. Ripottele joukkoon paistettu pekoni ja rouhi pinnalle reilusti mustapippuria. Tarjoa munankeltuaisen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa