Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spaghetti carbonara

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Carbonara tarkoittaa hiilikauppiaan vaimon tapaan. Tässä ruokalajissa hiiltä symboloi vastarouhittu mustapippuri. Ihana italialaissuosikki, ei vähiten lasten parissa.

4 annosta

  • 500 g spagettia
  • 4 kananmunaa
  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kermaa
  • 100 g parmesaanijuustoraastetta
  • 150 g pekonia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois ja kaada pastan joukkoon oliiviöljyä. Sekoita.

2. Paloittele pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Ota pekonit pois pannulta ja anna valua talouspaperin päällä.

3. Vatkaa kananmunasta, kermasta ja suolasta vaahtoisa seos. Sekoita joukkoon juustoraaste. Sekoita kananmunaseos pastan joukkoon. Ripottele joukkoon paistettu pekoni ja rouhi pinnalle reilusti mustapippuria. Tarjoa munankeltuaisen kera.

Lisää aiheesta:

Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen keraPienen budjetin spagettiValkosipuli-salamipastaaMiilunpolttajan spaghettiPasta carbonaraPasta-pekoni-fetajuustomunakas
Pasta carbonaraLiharuokaPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara
  • 01.05.202108:00
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen yhden kasarin pasta carbonara

  • 06.05.201913:54
    Pasta

    Raparpekonipasta eli pasta carbonara raparperilla

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Pienen budjetin spagetti

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pastaa pekonilla ja tomaattikastikkeella