Spagettia kinkun ja tomaattien kera
Pastaa oliiviöljyssä kuullotetun ilmakuivatun kinkun ja tomaattien kera - siinä Italia lautasella! Spelttijauhoista tehtyä spagettia eli spaghetti farroa pidetään tavallista durumpastaa terveellisempänä. Voi toki käyttää sen sijaan kokojyväspagettia tai aivan tavallista spagettia.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 400 g spagettia
- 200 g ilmakuivattua kinkkua
- 2 vihreää paprikaa
- 2 punaista tomaattia
- 3 keltaista tomaattia
- oliiviöljyä
- 1 nippu tuoretta oreganoa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Lohko tomaatit ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi.
3. Kuullota kinkku ja paprika oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaatit ja hauduta 5 minuutin ajan. Lisää oregano. Sekoita vastakeitetyn spagetin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje