Spagettia kinkun ja tomaattien kera

Pastaa oliiviöljyssä kuullotetun ilmakuivatun kinkun ja tomaattien kera - siinä Italia lautasella! Spelttijauhoista tehtyä spagettia eli spaghetti farroa pidetään tavallista durumpastaa terveellisempänä. Voi toki käyttää sen sijaan kokojyväspagettia tai aivan tavallista spagettia.

4 annosta

  • 400 g spagettia
  • 200 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 punaista tomaattia
  • 3 keltaista tomaattia
  • oliiviöljyä
  • 1 nippu tuoretta oreganoa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä spagetti runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Lohko tomaatit ja leikkaa paprika pieniksi paloiksi.

3. Kuullota kinkku ja paprika oliiviöljyssä. Kaada joukkoon tomaatit ja hauduta 5 minuutin ajan. Lisää oregano. Sekoita vastakeitetyn spagetin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.