Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera
Carbonaralle saa mainion kastikkeen keltuaisesta. Parmesaani ja mustapippuri kruunaavat makunautinnon.
4 annosta
- 4 annosta pastaa
- 100 g vihreitä papuja
- 350 g savustettua siansivua tai pekonia
- 1-2 punasipulia
- voita paistamiseen
- mustapippuria
- 4 munankeltuaista
Tarjoiluun
- parmesaaniraastetta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa siansivu suikaleiksi ja sipuli ohuiksi lohkoiksi. Paista siansivu rapeaksi kuumalla pannulla pienessä määrässä voita ja lisää sipuli pari minuuttia ennen paistamisen lopettamista. Mausta pippurilla.
2. Leikkaa pavut viistottain, keitä ja huuhdo lopuksi kylmällä vedellä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut, kun keittoaikaa on jäljellä minuutti.
3. Annostele pasta välittömästi lautasille. Ripottele joukkoon paistettu siansivu ja sijoita jokaiselle lautaselle raaka keltuainen. Tarjoile parmesaanin ja rouhitun mustapippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti