Spagetti carbonara vihannesten ja keltuaisen kera
Carbonaralle saa mainion kastikkeen keltuaisesta. Parmesaani ja mustapippuri kruunaavat makunautinnon.
4 annosta
- 4 annosta pastaa
- 100 g vihreitä papuja
- 350 g savustettua siansivua tai pekonia
- 1-2 punasipulia
- voita paistamiseen
- mustapippuria
- 4 munankeltuaista
Tarjoiluun
- parmesaaniraastetta
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Leikkaa siansivu suikaleiksi ja sipuli ohuiksi lohkoiksi. Paista siansivu rapeaksi kuumalla pannulla pienessä määrässä voita ja lisää sipuli pari minuuttia ennen paistamisen lopettamista. Mausta pippurilla.
2. Leikkaa pavut viistottain, keitä ja huuhdo lopuksi kylmällä vedellä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää pavut, kun keittoaikaa on jäljellä minuutti.
3. Annostele pasta välittömästi lautasille. Ripottele joukkoon paistettu siansivu ja sijoita jokaiselle lautaselle raaka keltuainen. Tarjoile parmesaanin ja rouhitun mustapippurin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti