Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Soupe Parmentier krutonkien kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herra Parmentier markkinoi perunan yleistymistä Ranskassan 1700-luvulla.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 3 purjoa
  • 1 ½ l kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
  • voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja paloittele ne, puhdista, huuhdo ja paloittele purjot. Keitä perunat ja purjot liemessä pehmeiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

2. Muussaa perunat ja purjot liemessään, lisää kerma. Lisää hieman vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.

3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi ne. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta, ripottele päälle leipäkuutioita.

Lisää aiheesta:

Oton sipulikeittoPeruna-purjokeittoJäähdytetty kanakeittoPerunakakut salaatin keraCrème VichyssoiseJuuresgratiini pekonilla
PerunakeittoKeitotKasvisruokaAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Soupe Parmentier krutonkien kanssa

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Punainen perunakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Peruna-purjokeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Purjo-perunasosekeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Peruna-purjokeitto ja leipäkrutongit