Soupe Parmentier krutonkien kanssa
Herra Parmentier markkinoi perunan yleistymistä Ranskassan 1700-luvulla.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g jauhoisia perunoita
- 3 purjoa
- 1 ½ l kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl tuoretta timjamia
- 2 dl kuohukermaa
- 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
- voita
Valmistusohje
1. Kuori perunat ja paloittele ne, puhdista, huuhdo ja paloittele purjot. Keitä perunat ja purjot liemessä pehmeiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
2. Muussaa perunat ja purjot liemessään, lisää kerma. Lisää hieman vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.
3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi ne. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta, ripottele päälle leipäkuutioita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen