Soupe Parmentier krutonkien kanssa

Herra Parmentier markkinoi perunan yleistymistä Ranskassan 1700-luvulla.

Neljälle

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 3 purjoa
  • 1 ½ l kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl tuoretta timjamia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 paksua viipaletta vaaleaa leipää
  • voita

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja paloittele ne, puhdista, huuhdo ja paloittele purjot. Keitä perunat ja purjot liemessä pehmeiksi, mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.

2. Muussaa perunat ja purjot liemessään, lisää kerma. Lisää hieman vettä jos keitto tuntuu liian sakealta.

3. Leikkaa leipäviipaleista reunat pois ja kuutioi ne. Paista kuutiot kullanruskeiksi voissa. Tarjoile keitto lämmitetyiltä keittolautasilta, ripottele päälle leipäkuutioita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.