Sorbetilla täytetyt mantelikupit hedelmien kera
Mantelikupit on yllättävän helppo valmistaa. Kannattaa kokeilla, jos haluat tehdä taidoillasi vaikutuksen. Täytä kupit esimerkiksi sorbetilla ja valitse oma suosikkimakusi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 4 annosta
Mantelikupit
- 1 1/4 dl sokeria
- 100 g voita
- 100 g mantelilastuja
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl kermaa
- 1 rkl siirappia
Täyte
- 8 palloa sorbettia
Koristeeksi
- 4 mansikkaa
- 2 tuoretta viikunaa
Valmistusohje
1. Mantelikupit: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kiehauta sokeri, voi, mantelilastut, vehnäjauhot, kerma ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa kokoajan sekoittaen. Nosta seoksesta lusikalla nokareita leivinpaperille. Paista nokareet uunissa kauniin kullanruskeiksi. Kun kakkuset ovat hieman jäähtyneet, irrota ne varovasti. Taivuta ne oikeaan muotoon pieniksi kupeiksi. Anna jäähtyä kokonaan.
2. Viipaloi viikuna ja mansikat ja jaa ne neljälle jälkiruokalautaselle. Nosta jokaiselle lautaselle mantelivuoka.
3. Nosta sorbettipallot mantelivuokiin juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan