Sokerinen joulupuuro
Tämä riisipuuro sopii sokeria rakastavalle. Valmis puuro maustetaan sulatetulla sokerilla ja koristellaan lisäksi kaneli-sokeriruudukolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- 2 maustemittaa suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl margariinia
- n. 7 dl maitoa
Koristeluun
- kanelia
- 2 dl kidesokeria
- hienonnettua mantelia
Valmistusohje
1. Keitä riisi, vesi, suola, sokeri ja margariini kunnes vesi on imeytynyt.
2. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja keitä puuri kypsäksi.
3. Sulata pari desilitraa sokeria kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä.
4. Täytä tarjoilukulho vuorotellen puurolla ja sokerilla, kanelilla ja hienonnetulla mantelilla.
5. Sekoita lopuksi kaneli-sokeriseos ja koristele puuro ruudukolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti