Sokerinen joulupuuro

Tämä riisipuuro sopii sokeria rakastavalle. Valmis puuro maustetaan sulatetulla sokerilla ja koristellaan lisäksi kaneli-sokeriruudukolla.

Neljälle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • 2 maustemittaa suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl margariinia
  • n. 7 dl maitoa

Koristeluun

  • kanelia
  • 2 dl kidesokeria
  • hienonnettua mantelia

Valmistusohje

1. Keitä riisi, vesi, suola, sokeri ja margariini kunnes vesi on imeytynyt.

2. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja keitä puuri kypsäksi.

3. Sulata pari desilitraa sokeria kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä.

4. Täytä tarjoilukulho vuorotellen puurolla ja sokerilla, kanelilla ja hienonnetulla mantelilla.

5. Sekoita lopuksi kaneli-sokeriseos ja koristele puuro ruudukolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.