Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sokerikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

8-10 palaa

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • rasvaa ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita toisiinsa jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

2. Sulata voi ja kaada kuuma voisula maitoon, niin että siitä tulee haaleaa. Kaada maitoseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista kakkua 28-30 minuuttia. Kokeile tikulla sen kypsyyttä, kun tikku pysyy kuivana, kakku on valmis. Vinkki: Jos haluat tehdä tiikerikakkua, ota kolmasosa taikinasta erilleen. Kaada isompi annos taikinaa vuokaan ja sekoita yhteen kolmannekseen 1 rkl kaakaojauhetta. Sekoita tumma taikina vaalean joukkoon haarukalla, niin kakusta tulee kauniin viirullinen.

Sokerikakku on ehdottomasti yksinkertaisin, mutta kaikkein paras kahvikakku. Vaniljasokerin voi korvata sitruunankuorella. Kylmä maito tekee kakusta kuivemman, lämmin maito mehevämmän.

Lisää aiheesta:

Klassinen suklaatorttuKuorrutettu suklaakakkuMokkapalatTalon suklaatorttuSitruunakakkuOmenainen kardemummakakku
KuivakakkuJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku
  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 03.02.202412:03
    Runebergintortut

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 22.10.202111:31
    Suklaakakku

    Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

  • 20.12.201909:45
    Maustekakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

  • 14.12.201707:25
    Jouluruoka

    Mummin taatelikakku