Sokerikakku

Sokerikakku on ehdottomasti yksinkertaisin, mutta kaikkein paras kahvikakku. Vaniljasokerin voi korvata sitruunankuorella. Kylmä maito tekee kakusta kuivemman, lämmin maito mehevämmän.

8-10 palaa

  • 2 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • rasvaa ja korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi. Sekoita toisiinsa jauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

2. Sulata voi ja kaada kuuma voisula maitoon, niin että siitä tulee haaleaa. Kaada maitoseos munaseokseen ja vatkaa jauhoseos taikinaan. Kaada taikina vuokaan.

3. Paista kakkua 28-30 minuuttia. Kokeile tikulla sen kypsyyttä, kun tikku pysyy kuivana, kakku on valmis. Vinkki: Jos haluat tehdä tiikerikakkua, ota kolmasosa taikinasta erilleen. Kaada isompi annos taikinaa vuokaan ja sekoita yhteen kolmannekseen 1 rkl kaakaojauhetta. Sekoita tumma taikina vaalean joukkoon haarukalla, niin kakusta tulee kauniin viirullinen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.