Sokerihernesoppa ja piparjuuriraastetta
Jotta tämän keiton kesänvihreys säilyisi, se kiehautetaan vain nopeasti, niin että herneet pitävät värinsä. Koneapu on soseuttamisessa paikallaan.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 500 g pakastettuja sokeriherneitä
- 1 l vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl kuivaa sherryä
- 1 dl kermaa
Koristeeksi
- 50 g tuoreita sokeriherneitä
- 2 rkl piparjuuriraastetta
Valmistusohje
1. Kiehauta vihannesliemi. Poista herneistä kovat kannat ja pane ne kiehumaan liemeen 3-4 minuutiksi. Soseuta herneet liemineen monitoimikoneessa tai tehosekoittimella aivan sileäksi. Mausta sherryllä, suolalla ja pippurilla.
2. Suikaloi tuoreet sokeriherneet ja raasta tuore piparjuuri koristeeksi. Sekoita kerma keittoon, kiehauta nopeasti ja tarjoile sokerihernesuikaleiden ja piristävän piparjuuren kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan