Sokerihernekeitto piparjuurikerman kera
Kesäisen vihreän keiton kruunaa valkea nokare piparjuurikermaa. Herneet kiehautetaan vain nopeasti, jotta niiden väri säilyy. Tehosekoitin on hyvä apuväline keiton valmistuksessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 500 g sokeriherneitä
- 1 l kanalientä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl kuivaa sherryä
- 1 dl kuohukermaa
- pala piparjuurta
Valmistusohje
1. Vispaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Kuori ja raasta piparjuuri ja sekoita kermaan haluamasi vahvuiseksi. Kermassa pitää olla potkua. Pidä kylmässä tarjoiluun asti.
2. Kiehauta kanaliemi. Puhdista herneet ja keitä niitä liemessä 3-4 minuuttia. soseuta herneet ja liemi tehosekoittimessa. Siivilöi vielä sose suuriaukkoisen siivilän läpi. Mausta sherryllä, suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
3. Koristele lämmin keitto lusikallisella piparjuurikermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka