Soijarouhe-makaronilaatikko
Julkaistu
Kokeile makaronilaatikkoa soijarouheeseen! Soijarouhe on edullinen ja monikäyttöinen raaka-aine, jolla voit korvata esimerkiksi jauhelihan makaronilaatikossa.
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
- Annosmäärä: 6 annosta
Soijarouheen mausteliemi
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 2 rkl soijakastiketta
- ripaus mustapippuria
- ½ tl valkosipulimaustetta
- 1 dl vettä
Lisäksi
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 sipuli
- 5 dl makaronia
- 1 l kasvislientä
- 1 tl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 3 munaa
- 7 dl maitoa (voit korvata osan maidosta myös makaronien kasvisliemellä)
- (½ dl korppujauhoja)
Valmistusohje
Soijarouhe-makaronilaatikko:
- Mittaa mikron kestävään kulhoon soijarouhe ja mausteliemen ainekset. Sekoita ja lämmitä mikrossa välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt soijaan.
- Keitä vesi, lisää makaronit ja kasvisliemikuutiot tai fondi.
- Hienonna makaronien keittyessä sipuli. Paista sitten turvonnut soija rypsiöljyssä (rypsiöljyn sijaan voi käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, josta tulee lisää makua). Mausta soijarouhe paprikalla ja currylla. Lisää mukaan sipulit kuullottumaan. Älä anna soijan kärähtää, mutta vähän saa ottaa väriä pintaan.
- Kaada soijarouhe-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan kypsien makaronien kanssa. Voit ottaa hieman makaronien kasvislientä talteen muna-maitoa varten.
- Sekoita kananmunat ja maito, korvaa osa maidosta halutessasi kasvisliemellä. Kaada muna-maito uunivuokaan.
- Viimeistele halutessasi ripottelemalla päälle korppujauhoja.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan