Soijarouhe-makaronilaatikko

makaronilaatikko1
Soijarouheesta saa tehtyä maistuvan makaronilaatikon. MTV

Kokeile makaronilaatikkoa soijarouheeseen! Soijarouhe on edullinen ja monikäyttöinen raaka-aine, jolla voit korvata esimerkiksi jauhelihan makaronilaatikossa.

  • Aktiivinen valmistusaika: 15min
  • Kokonaisvalmistusaika: 1h 15min
  • Annosmäärä: 6 annosta

Soijarouheen mausteliemi

  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl valkosipulimaustetta
  • 1 dl vettä

Lisäksi

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli
  • 5 dl makaronia
  • 1 l kasvislientä
  • 1 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 3 munaa
  • 7 dl maitoa (voit korvata osan maidosta myös makaronien kasvisliemellä)
  • (½ dl korppujauhoja)

Valmistusohje

Soijarouhe-makaronilaatikko:

  1. Mittaa mikron kestävään kulhoon soijarouhe ja mausteliemen ainekset. Sekoita ja lämmitä mikrossa välillä sekoitellen kunnes vesi on imeytynyt soijaan.
  2. Keitä vesi, lisää makaronit ja kasvisliemikuutiot tai fondi. 
  3. Hienonna makaronien keittyessä sipuli. Paista sitten turvonnut soija rypsiöljyssä (rypsiöljyn sijaan voi käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, josta tulee lisää makua). Mausta soijarouhe paprikalla ja currylla. Lisää mukaan sipulit kuullottumaan. Älä anna soijan kärähtää, mutta vähän saa ottaa väriä pintaan.
  4. Kaada soijarouhe-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan kypsien makaronien kanssa. Voit ottaa hieman makaronien kasvislientä talteen muna-maitoa varten.
  5. Sekoita kananmunat ja maito, korvaa osa maidosta halutessasi kasvisliemellä. Kaada muna-maito uunivuokaan.
  6. Viimeistele halutessasi ripottelemalla päälle korppujauhoja.
  7. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin tunnin. 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja