Soijarouhe-linssilasagne
Soijarouheesta ja linsseistä valmistat ravitsevan ja maistuvan kasvislasagnen. Linssien tilalla voit käyttää myös vaikkapa papuja. Reseptin on tehnyt Hellapoliisi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Reseptistä 4-5 annosta
- 2 rkl öljyä
- 1 iso sipuli silputtuna
- 2 porkkanaa suikaleina
- 1 palsternakka suikaleina
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 dl tummaa soijarouhetta
- 170 g/ 285 g vihreitä kypsiä linssejä, valutettuna
- 500 g tomaattimurskaa
- 5 dl vettä
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 rkl oreganoa tai basilikaa kuivattuna
- 1 ½ tl suolaa tai maun mukaan
Juustokastike
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa
- ripaus suolaa
- 150 g juustoraastetta
Lisäksi
- 6 lasagnelevyä
Valmistusohje
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon silputtu sipuli.
Kääntele hetki ja lisää joukkoon porkkana- ja palsternakkasuikaleet, sekä hienonnetut valkosipulinkynnet. Kääntele hetki kovalla lämmöllä.
Lisää soijarouhe ja valutetut linssit, sekä tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, oregano tai basilika, sekä suola. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia ja tarkista maku.
Lisää mausteita tarvittaessa.
Valmista juustokastike.
Sulata voi tai margariini kattilassa.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot, mutta älä ruskista.
Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
Jaa kastikkeet ja lasagnelevyt kerroksittain uunivuokaan siten, että laitat ensin soijarouhe-linssikastiketta, sitten juustokastiketta ja lopuksi lasagnelevyjä.
Toista kerrokset. Jätä pinnalle kerros juustokastiketta.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa 40-50 minuuttia.
Anna ruoan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka