Soijamakaronilaatikko ja sämpylät

Makaronilaatikko on lasten suosikki, mutta tällä kertaa lihan sijaan maistellaankin ruokasuosikin kasvisversiota. Aamupalalta ylijäänyt kaurapuuro hyödynnetään sämpylätaikinaan.

Tarvitset

  • 250 g täysjyvämakaroneja
  • 5 dl soijarouhetta
  • Kolmen juuston kermaa
  • 5 dl maitoa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 3 munaa
  • 250 g juustoraastetta
  • suolaa, pippuria, yrttiseos

Sämpylät

  • 2 dl kaurapuuroa
  • kaurahiutaleita 1dl
  • vehnäjauhoa n.7dl
  • spelttijauhoa 1dl
  • auringonkukansiemeniä
  • kurpitsansiemeniä
  • 6 dl vettä
  • 2 pss hiivaa
  • hunajaa

Valmistusohje

1. Laita makaronit kiehumaan.

2. Lorauta paisstinpannulle öljyö ja kaada soijarouhe pannulle.

3. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausteet ja anna muhia. Jos tuntuu, lisää hieman vettä nesteeksi. Rouhe ei saa olla vetistä makaronilaatikkoa varten.

4. Sekoita kulhossa kerma, munat ja maito.

5. Kaada uunivuokaan makaronit, ja soijarouhe-tomaattiseos, kaada päälle kermaseos ja lopuksi juustoraaste.

6. Painele juustoraaste makaronien sekaan. Laita uuniin 220c n.35min.

Sämpylät:

1. Lämmitä vesi, kaada joukkoon hiiva ja sekoita.

2. Lisää hunaja.

3. Lisää joukkoon kaurapuuro ja jauhoja. Lisää siemenet, kun taikina on vielä löysää.

4. Lisää jauhoja kokoajan käsin alustaen, kunnes taikina tuntuu joustavalta ja irtoaa käsistä.

5. Pyörittele jauhotetulla alustalla taikinasta sämylöitä. Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.

6. Paista 220c 15min.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!