Soijamakaronilaatikko ja sämpylät
Makaronilaatikko on lasten suosikki, mutta tällä kertaa lihan sijaan maistellaankin ruokasuosikin kasvisversiota. Aamupalalta ylijäänyt kaurapuuro hyödynnetään sämpylätaikinaan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Tarvitset
- 250 g täysjyvämakaroneja
- 5 dl soijarouhetta
- Kolmen juuston kermaa
- 5 dl maitoa
- 1 prk tomaattimurskaa
- 3 munaa
- 250 g juustoraastetta
- suolaa, pippuria, yrttiseos
Sämpylät
- 2 dl kaurapuuroa
- kaurahiutaleita 1dl
- vehnäjauhoa n.7dl
- spelttijauhoa 1dl
- auringonkukansiemeniä
- kurpitsansiemeniä
- 6 dl vettä
- 2 pss hiivaa
- hunajaa
Valmistusohje
1. Laita makaronit kiehumaan.
2. Lorauta paisstinpannulle öljyö ja kaada soijarouhe pannulle.
3. Kaada sekaan tomaattimurska ja mausteet ja anna muhia. Jos tuntuu, lisää hieman vettä nesteeksi. Rouhe ei saa olla vetistä makaronilaatikkoa varten.
4. Sekoita kulhossa kerma, munat ja maito.
5. Kaada uunivuokaan makaronit, ja soijarouhe-tomaattiseos, kaada päälle kermaseos ja lopuksi juustoraaste.
6. Painele juustoraaste makaronien sekaan. Laita uuniin 220c n.35min.
Sämpylät:
1. Lämmitä vesi, kaada joukkoon hiiva ja sekoita.
2. Lisää hunaja.
3. Lisää joukkoon kaurapuuro ja jauhoja. Lisää siemenet, kun taikina on vielä löysää.
4. Lisää jauhoja kokoajan käsin alustaen, kunnes taikina tuntuu joustavalta ja irtoaa käsistä.
5. Pyörittele jauhotetulla alustalla taikinasta sämylöitä. Ripottele päälle siemeniä koristeeksi.
6. Paista 220c 15min.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka