Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Klassisia lisukkeita näille ruotsalaisille nyyteille ovat puolukat ja voisula.

Neljälle

  • ½ kg keitettyjä, kylmiä perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 2-5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Täytteeksi

  • 500 g pekonia
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua valkopippuria

Keittämiseen

  • 5 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukoita
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Täyte: Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia ilman, että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla ja valuta siivilässä. Säilytä täyte jääkaapissa.

2. Muussaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunamuusi, munat, suola ja niin paljon jauhoja, että saat kiinteän, kuivan taikinan. Työstä taikina nopeasti valmiiksi.

3. Tee taikinasta rulla ja paloittele se 20 osaan. Pyöritä niistä palloja ja tee jokaiseen kuoppa. Laita kuoppiin täytettä ja nypi pallot kiinni. Kuumenna vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä taikinapaloja kerros kerrallaan 10-15 minuuttia koosta riippuen, nosta kattilasta reikäkauhalla. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kera.

Lisää aiheesta:

Chileläiset empanadas-piirakat punaisella chililläUudistetut ruotsalaiset kroppkakor-taikinanyytitLihapiirakatSianlihalla täytetyt perunapullatTäytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunatSieni-pekonipiiras
PerunatPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunat
  • 11.2.11:29
    Peruna

    Parhaat perunat airfryerissa

  • 23.12.202413:00
    Äyriäiset

    Skagen-perunapelti

  • 19.06.202414:39
    Rapuskagen

    Bella Tablen lyttypotut ja skagen

  • 14.06.202413:55
    Peruna

    Hölskypotut, hyrskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista

  • 15.02.202207:54
    Gluteeniton

    Kreikkalaiset paistetut perunat