Smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit

Klassisia lisukkeita näille ruotsalaisille nyyteille ovat puolukat ja voisula.

Neljälle

  • ½ kg keitettyjä, kylmiä perunoita
  • 2 kananmunaa
  • 2-5 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa

Täytteeksi

  • 500 g pekonia
  • 2 keltasipulia
  • 2 rkl jauhettua maustepippuria
  • 1 tl jauhettua valkopippuria

Keittämiseen

  • 5 l vettä
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • puolukoita
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Täyte: Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia ilman, että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla ja valuta siivilässä. Säilytä täyte jääkaapissa.

2. Muussaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunamuusi, munat, suola ja niin paljon jauhoja, että saat kiinteän, kuivan taikinan. Työstä taikina nopeasti valmiiksi.

3. Tee taikinasta rulla ja paloittele se 20 osaan. Pyöritä niistä palloja ja tee jokaiseen kuoppa. Laita kuoppiin täytettä ja nypi pallot kiinni. Kuumenna vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä taikinapaloja kerros kerrallaan 10-15 minuuttia koosta riippuen, nosta kattilasta reikäkauhalla. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.