Smoolantilaiset ”kroppkakor”-nyytit
Klassisia lisukkeita näille ruotsalaisille nyyteille ovat puolukat ja voisula.
Neljälle
- ½ kg keitettyjä, kylmiä perunoita
- 2 kananmunaa
- 2-5 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Täytteeksi
- 500 g pekonia
- 2 keltasipulia
- 2 rkl jauhettua maustepippuria
- 1 tl jauhettua valkopippuria
Keittämiseen
- 5 l vettä
- 2 tl suolaa
Tarjoiluun
- puolukoita
- voisulaa
Valmistusohje
1. Täyte: Kuutioi pekoni, kuori ja hienonna sipuli. Paista pekonia ja sipulia ilman, että sipuli saa väriä. Mausta mauste- ja valkopippurilla ja valuta siivilässä. Säilytä täyte jääkaapissa.
2. Muussaa perunat. Riko munat ja vatkaa ne. Sekoita perunamuusi, munat, suola ja niin paljon jauhoja, että saat kiinteän, kuivan taikinan. Työstä taikina nopeasti valmiiksi.
3. Tee taikinasta rulla ja paloittele se 20 osaan. Pyöritä niistä palloja ja tee jokaiseen kuoppa. Laita kuoppiin täytettä ja nypi pallot kiinni. Kuumenna vettä ja suolaa isossa kattilassa. Keitä taikinapaloja kerros kerrallaan 10-15 minuuttia koosta riippuen, nosta kattilasta reikäkauhalla. Tarjoile voisulan ja puolukoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan