Smoolantilainen karkea maksapasteija
Kyllä kotitekoisessa maksapasteijassa on upea maku! Tarjoile pasteija hyvin viilennettynä, kun se on saanut ensin vetäytyä ja maustua vähintään muutaman päivän. Happamet lisäkkeet, kuten maustekurkku ja etikkapunajuuret sopivat hyvin pasteijan kumppaneiksi. Tarvitset lihamyllyn pystyäksesi tekemään tätä pasteijaa.
1 vuoallinen
- 500 g sian- tai vasikanmaksaa
- 1 punasipuli
- 250 g silavaa
- voita paistamiseen ja vuokaan
- 4 anjovisfileetä
- 4 munaa
- 3 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl kuohukermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl kuivattua meiramia
- 2 rkl siirappia
Koristeeksi
- tuoretta timjamia
- 2-3 laakerinlehteä
Lisäksi
- 2-litrainen uunivuoka
Valmistusohje
1. Viipaloi maksa ja liota sitä maito-vesiseoksessa yön yli. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta maksat liosta, kuivaa ne ja leikkaa palasiksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua voissa ruskistamatta.
2. Jauha maksa ja silava keskisuurilla rei'illä varustetun levyn läpi lihamyllyssä. Jauha myös anjovikset ja sipuli ja sekoita ne maksamassaan. Vatkaa keskenään munat, jauho sekä kerma ja sekoita nekin maksamassaan. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja siirapilla. Murekeseoksessa täytyy olla selvät maut. Koepaista pieni nokare paistinpannussa, maista ja mausta tarvittaessa lisää.
3. Voitele vuoka tarkoin. Kaada maksaseos siihen, niin että se jää noin sentin päähän vuoan reunasta. Peitä foliolla ja paista vesihauteessa uunissa 50-80 minuuttia. Koristele pasteija timjamilla ja laakerinlehdillä ja anna jäähtyä. Säilytä pasteija folioon käärittynä. Anna pasteijan "kypsyä" jääkaapissa 5-6 päivää. Leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti