Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Smoolantilainen karkea maksapasteija

Julkaistu 18.02.2013 00:00

1 vuoallinen

  • 500 g sian- tai vasikanmaksaa
  • 1 punasipuli
  • 250 g silavaa
  • voita paistamiseen ja vuokaan
  • 4 anjovisfileetä
  • 4 munaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 tl kuivattua meiramia
  • 2 rkl siirappia

Koristeeksi

  • tuoretta timjamia
  • 2-3 laakerinlehteä

Lisäksi

  • 2-litrainen uunivuoka

Valmistusohje

1. Viipaloi maksa ja liota sitä maito-vesiseoksessa yön yli. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta maksat liosta, kuivaa ne ja leikkaa palasiksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppua voissa ruskistamatta.

2. Jauha maksa ja silava keskisuurilla rei'illä varustetun levyn läpi lihamyllyssä. Jauha myös anjovikset ja sipuli ja sekoita ne maksamassaan. Vatkaa keskenään munat, jauho sekä kerma ja sekoita nekin maksamassaan. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja siirapilla. Murekeseoksessa täytyy olla selvät maut. Koepaista pieni nokare paistinpannussa, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

3. Voitele vuoka tarkoin. Kaada maksaseos siihen, niin että se jää noin sentin päähän vuoan reunasta. Peitä foliolla ja paista vesihauteessa uunissa 50-80 minuuttia. Koristele pasteija timjamilla ja laakerinlehdillä ja anna jäähtyä. Säilytä pasteija folioon käärittynä. Anna pasteijan "kypsyä" jääkaapissa 5-6 päivää. Leikkaa viipaleiksi ennen tarjoilua.

Kyllä kotitekoisessa maksapasteijassa on upea maku! Tarjoile pasteija hyvin viilennettynä, kun se on saanut ensin vetäytyä ja maustua vähintään muutaman päivän. Happamet lisäkkeet, kuten maustekurkku ja etikkapunajuuret sopivat hyvin pasteijan kumppaneiksi. Tarvitset lihamyllyn pystyäksesi tekemään tätä pasteijaa.

Lisää aiheesta:

LammaspatéJouluinen maksapasteijaUunilammascurryMaksapasteija-smörrebrödItse tehty maksapasteijaTanskalainen maksapasteija
MaksapasteijaAlkuruoatJouluLisäkeruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Maksapasteija
  • 19.01.202311:16
    Lisäkeruoat

    Hilja-mummin maksapiiras

  • 15.12.201707:27
    Jouluruoka

    Nopea kananmaksapatée joulupöytään

  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Joulupasteija

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Herkkupalat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Joulun maksapasteija