Skoonelaiset perunat

Skoonelaisia perunoista tulee, kun ne kuutioidaan ja muhennetaan kermassa tai maidossa. Toiset haluavat mukaan tilkan lihalientä, toiset eivät. Skoonelaiset perunat erottuvat tavallisista muhennetuista perunoista siinä, ettei niihin lisätä vehnäjauhoa.

Neljälle

  • 800 g perunoita, kiinteää lajiketta
  • 1 sipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 ½ dl kermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl lihalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipulit kullankeltaisiksi voissa.

2. Lisää kerma ja maito sekä lihaliemi ja keitä kokoon. Keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!