Skoonelaiset perunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663788/landscape16_9/515/290/b998c849f8ecab9c0275588e225d6fef/dJ/887034-1261.jpg)
Julkaistu
Skoonelaisia perunoista tulee, kun ne kuutioidaan ja muhennetaan kermassa tai maidossa. Toiset haluavat mukaan tilkan lihalientä, toiset eivät. Skoonelaiset perunat erottuvat tavallisista muhennetuista perunoista siinä, ettei niihin lisätä vehnäjauhoa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 800 g perunoita, kiinteää lajiketta
- 1 sipuli
- 1 rkl voita
- 1 ½ dl kermaa
- 1 ½ dl maitoa
- ½ dl lihalientä
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja silppua sipuli karkeasti. Paista perunat ja sipulit kullankeltaisiksi voissa.
2. Lisää kerma ja maito sekä lihaliemi ja keitä kokoon. Keitä perunat kypsiksi hiljaa poreillen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka