Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skoonelainen palapaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 hengelle

  • 1 - 1 1/2 kg häränlihaa
  • voita paistamiseen
  • 3 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 8 maustepippuria
  • 1 rkl valkopippureita kokonaisina + jauhettuna
  • suolaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 lihaliemikuutio

Tarjoiluun

  • etikkapunajuuria
  • keitettyjä kuoriperunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuumenna valurautapadassa voita ja ruskista lihat kauttaaltaan useassa erässä. Laita paistetut lihaerät kulhoon odottamaan.

2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi ja ruskista nekin padassa. Sirottele jauhot pataan sekoitellen ja anna rasvan imeytyä jauhoihin. Nosta lihapalat takaisin pataan.

3. Kaada päälle vettä, niin että lihat miltei peittyvät ja sekoittele pohjia myöten, jotta saat jauhot sekoittumaan liemeen. Lisää pippurit ja lihaliemikuutio. Hauduta hiljaa poreillen kannen alla noin 2 tuntia. Lisää tarvittaessa suolaa ja hienonnettua pippuria. Tarjoile höyryävien perunoiden ja viileiden etikkapunajuurten kera, maustekurkutkin sopivat oheen.

Oikean skoonelaisen säväyksen kalopsiin eli palapaistiin saa käyttämällä yksinomaan maustepippuria ja lisäämällä laakerinlehtien määrän kolmeen. Oikeaoppiset lisäkkeet ovat etikkapunajuuret ja kuoriperunat.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetMerimiespihvit naudan sisäpaististaVatkuliVorschmackPiparjuurilihaNaudanpaisti kermakastikkeessa
PalapaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Palapaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skoonelainen palapaisti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Suklaisa palapaisti

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Marian palapaisti