Skoonelainen palapaisti
Oikean skoonelaisen säväyksen kalopsiin eli palapaistiin saa käyttämällä yksinomaan maustepippuria ja lisäämällä laakerinlehtien määrän kolmeen. Oikeaoppiset lisäkkeet ovat etikkapunajuuret ja kuoriperunat.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 - 1 1/2 kg häränlihaa
- voita paistamiseen
- 3 sipulia
- 2 porkkanaa
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 8 maustepippuria
- 1 rkl valkopippureita kokonaisina + jauhettuna
- suolaa
- 1 laakerinlehti
- 1 lihaliemikuutio
Tarjoiluun
- etikkapunajuuria
- keitettyjä kuoriperunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa liha suurehkoiksi kuutioiksi. Kuumenna valurautapadassa voita ja ruskista lihat kauttaaltaan useassa erässä. Laita paistetut lihaerät kulhoon odottamaan.
2. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat isoiksi paloiksi ja ruskista nekin padassa. Sirottele jauhot pataan sekoitellen ja anna rasvan imeytyä jauhoihin. Nosta lihapalat takaisin pataan.
3. Kaada päälle vettä, niin että lihat miltei peittyvät ja sekoittele pohjia myöten, jotta saat jauhot sekoittumaan liemeen. Lisää pippurit ja lihaliemikuutio. Hauduta hiljaa poreillen kannen alla noin 2 tuntia. Lisää tarvittaessa suolaa ja hienonnettua pippuria. Tarjoile höyryävien perunoiden ja viileiden etikkapunajuurten kera, maustekurkutkin sopivat oheen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti