Skoonelainen munakakku
Jotkut ovat sitä mieltä, että tämä perinteinen skoonelainen äggäkaga tulee tarjoilla lautaselle kumottuna. Toisen mielestä se on parhaimmillaan pannussa kuohkea munamaisema koskemattomana ja pekoni vierellään. Hyvää kummallakin tavalla!
4 annosta
- 5 dl maitoa
- 7 kananmunaa
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
- 300 g pekonia
- 1 iso hapan omena
- 2 rkl voita tai margariinia
- puolukkasurvosta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa maito, munat, jauhot ja mausteet pannukakkutaikinaksi.
2. Paista pekoni molemmin puolin kauniin ruskeaksi suorareunaisessa valurautapannussa. Kaada taikina pekonin päälle ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
3. Poista siemenkota omenasta ja viipaloi omena. Paista omenaviipaleet kauniin kullanruskeiksi ruokarasvassa. Aseta omenaviipaleet kakun päälle ja tarjoile lisänä puolukkasurvosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan