Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skoonelainen munakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 5 dl maitoa
  • 7 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 300 g pekonia
  • 1 iso hapan omena
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa maito, munat, jauhot ja mausteet pannukakkutaikinaksi.

2. Paista pekoni molemmin puolin kauniin ruskeaksi suorareunaisessa valurautapannussa. Kaada taikina pekonin päälle ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Poista siemenkota omenasta ja viipaloi omena. Paista omenaviipaleet kauniin kullanruskeiksi ruokarasvassa. Aseta omenaviipaleet kakun päälle ja tarjoile lisänä puolukkasurvosta.

Jotkut ovat sitä mieltä, että tämä perinteinen skoonelainen äggäkaga tulee tarjoilla lautaselle kumottuna. Toisen mielestä se on parhaimmillaan pannussa kuohkea munamaisema koskemattomana ja pekoni vierellään. Hyvää kummallakin tavalla!

Lisää aiheesta:

Pienet Tarte TatinitKätketyt persikatWieninleike itävaltalaisittainKeikauskakku appelsiinistaOmenakakku vuokaleivästäKanelimaustettu omenapannukakku
Suolaiset leivoksetLisäkeruoatAlkuruoatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset leivokset
  • 3.5.08:02
    Nopeat ja helpot

    Pestokranssi

  • 03.12.201507:27
    kaupalliset

    Voitaikinaruusut salamilla ja luumulla

  • 18.02.201300:00
    Juusto

    Uudenvuoden viikuna-valkohomejuusto-cocktailpalat

  • 18.02.201300:00
    Vappu

    Gorgonzolanyytit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Perunakohokas