Mainos
Mainos

Jotkut ovat sitä mieltä, että tämä perinteinen skoonelainen äggäkaga tulee tarjoilla lautaselle kumottuna. Toisen mielestä se on parhaimmillaan pannussa kuohkea munamaisema koskemattomana ja pekoni vierellään. Hyvää kummallakin tavalla!

4 annosta

  • 5 dl maitoa
  • 7 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl vastajauhettua valkopippuria
  • 300 g pekonia
  • 1 iso hapan omena
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • puolukkasurvosta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa maito, munat, jauhot ja mausteet pannukakkutaikinaksi.

2. Paista pekoni molemmin puolin kauniin ruskeaksi suorareunaisessa valurautapannussa. Kaada taikina pekonin päälle ja paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

3. Poista siemenkota omenasta ja viipaloi omena. Paista omenaviipaleet kauniin kullanruskeiksi ruokarasvassa. Aseta omenaviipaleet kakun päälle ja tarjoile lisänä puolukkasurvosta.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.