Skonssit
Klassiset skonssit eli teeleivät sopivat yhtä hyvin aamiaiseksi kuin välipalaksikin. Niiden kanssa maistuvat muun muassa juusto tai marmeladi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
10-12 palaan
- 8 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ rkl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 4 dl maitoa tai piimää
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Viipaloi voi ohuesti. Hienonna jauhot, leivinjauhe, suola ja voi yhteen. Lisää maito tai piimä ja työstä nopeasti taikinaksi.
2. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Laita osat voidelluille pelleille ja muotoile pyöreiksi leiviksi. Jaa leivät terävällä veitsellä viilloin neljään osaan.
3. Paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia. Anna leipien jäähtyä ritilällä, ennen kuin nautit ne voin ja maukkaiden päällysteiden kera.
Vinkki! Mausta mielellään taikina 1 sitruunan, appelsiinin tai limen raastetulla kuorella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti