Skjåkin ohraa
Sæter rømme on täyteläinen norjalainen erikoisuus, joka muistuttaa hapankermaa. Sitä valmistetaan perinteisesti vuoristossa olevilla maatiloilla. Se muistuttaa ranskankermaa, jota voidaan aivan hyvin käyttää sæter rømmen sijasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 80 g kuorittua ohraa
- ¾ l kanalientä
- 100 g kovaa juustoa (esim. Jarlsberg tai mieto emmental-juusto)
- 2 rkl norjalaista rømmeä tai ranskankermaa
- 150 g sieniä
- 15 g voita
- suolaa ja pippuria
- viinietikkaa
Valmistusohje
Liota ohraa vedessä 12 tunnin ajan.
Kaada ohra kattilaan yhdessä kanaliemen kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori kiehuvan nesteen päälle syntyvä vaahto pois. Vähennä lämpöä ja anna ohran kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on pehmeää ja melkein kaikki kanaliemi on haihtunut kattilasta.
Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sienet paistinpannussa, lisää suolaa ja pippuria.
Sekoita sienet ohran kanssa kattilassa. Lisää raastettua juustoa, jotta seos muuttuu paksuksi ja rømmeä, jotta seos muuttuu kermaiseksi – à la risotto.
Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta joukkoon muutama tippa viinietikkaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti