Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skjåkin ohraa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 80 g kuorittua ohraa
  • ¾ l kanalientä
  • 100 g kovaa juustoa (esim. Jarlsberg tai mieto emmental-juusto)
  • 2 rkl norjalaista rømmeä tai ranskankermaa
  • 150 g sieniä
  • 15 g voita
  • suolaa ja pippuria
  • viinietikkaa

Valmistusohje

Liota ohraa vedessä 12 tunnin ajan.

Kaada ohra kattilaan yhdessä kanaliemen kanssa ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori kiehuvan nesteen päälle syntyvä vaahto pois. Vähennä lämpöä ja anna ohran kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes ohra on pehmeää ja melkein kaikki kanaliemi on haihtunut kattilasta.

Puhdista sienet ja paloittele ne. Paista sienet paistinpannussa, lisää suolaa ja pippuria.

Sekoita sienet ohran kanssa kattilassa. Lisää raastettua juustoa, jotta seos muuttuu paksuksi ja rømmeä, jotta seos muuttuu kermaiseksi – à la risotto.

Mausta suolalla ja pippurilla ja valuta joukkoon muutama tippa viinietikkaa.

Sæter rømme on täyteläinen norjalainen erikoisuus, joka muistuttaa hapankermaa. Sitä valmistetaan perinteisesti vuoristossa olevilla maatiloilla. Se muistuttaa ranskankermaa, jota voidaan aivan hyvin käyttää sæter rømmen sijasta.

Lisää aiheesta:

Keventäjän fenkolikeittoMintulla maustettua herne-savupekonirisottoaPorsaanfileetä ranskalaisella sinappikastikkeellaCarbonnades FlamandesKeitetty häränrinta juuresten keraGratinoitu perunasose
SienirisottoKananmunatonKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sienirisotto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Skjåkin ohraa

  • 18.02.201300:00
    Sadonkorjuu

    Sienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Linnan tähdet: Herkkusienirisotto

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Sahramirisottoa sienten kanssa

  • 18.02.201300:00
    Pinaattisalaatti

    30 minuutin ateria: Mehevän kostea sienirisotto, pinaattisalaatti ja sitruuna-vadelmajuustokakku